“I’d rather be happy than smart.”, House M.D. – GuestPost

Nu, nu o sa am o logoree incredibil de fastuoasa la adresa deja mult prea cunoscutului Dr. House si a dramei create in jurul sfarsitului serialului. Cu toate acestea recunosc ca unele dintre replici mi-au captat interesul, m-au amuzat uneori si mi-au castigat aprobarea. Da, am sfarsit prin a le da dreptate lor, replicilor..

“I’d rather be happy than smart.”  Fericirea. Probabil fiecare dintre noi are o alta definitie pentru ea si, intr-adevar poate fi schitata in mod diferit pentru ca fericirea nu-si are lacasul intr-un singur loc sau la nivelul unui anumit tip de activitate. Pentru mine, de exemplu, fericirea e sa ma trezesc dimineata bine dispusa, sa citesc o carte buna, sa beau o cafea cu mama, sa ma contrazic cu tata pe nu stiu ce tema din geografie, sa rad, sa rad cu gura pana la urechi, sa rad sincer. Pentru mine fericirea e mai intai de toate impacarea cu tine, ca om, ca suflet. Nu sunt un om al regretelor. Nu-mi regret actiunile, greselile, alegerile sau momentele de slabiciune. In 99% din cazuri as proceda exact in aceeasi maniera.

Am iubit cat pentru inca o viata, am iubit fara a pretinde reciprocitate, am iubit de dragul fericirii pe care o simti cand iubesti. Si aici apare norul negru pe cerul mult prea senin. Aici isi face aparitia notiunea de smart. Va aduceti aminte orele de dirigentie din liceu pe tema dezvoltarii profesionale si/sau personale? Ei bine, eu imi aduc aminte cu atata precizie o anumita ora de dirigentie cand am fost cu totii intrebati: “Ce am alege intre familie si cariera?”. Am raspuns sec, dar parca cu un entuziasm mai mare decat acum ca as alege cariera. Deci as alege sa fiu smart. Si am ales. Si au trecut doi ani de atunci. Si am ramas doar smart, inca nu l-am cunoscut pe de-a-ntregul si pe Mr. Happy.

Am cunoscut oameni pentru care inteligenta nu e tocmai un punct forte sau un lucru de bifat de lista lor de cerinte. Am cunoscut oameni neinteresati de faptul ca pot purta o discutie in termeni decenti. Am cunoscut oameni deranjati de faptul ca sunt pe cale sa-mi petrec cativa ani din viata pe bancile facultatii.

De ce citesc atat? De ce corectez pe toata lumea? Si de ce am pretentii? Pentru ca imi place sa am oameni destepti langa mine. Pentru ca imi place sa stiu si-mi place sa invat. Pentru ca nu e nimic mai atragator la un barbat sau la o femeie decat inteligenta, decat faptul ca-l intereseaza, ca vrea sa stie mai mult. Pentru ca vreau sa fiu fericita.

Recunosc ca pana la sfarsitul acestui articol “I’d rather be happy than smart.” s-a transformat in Imi doresc sa fiu smart pentru a fi happy. Fericirea nu pica din cer oricat ne-am dori. Fericirea si inteligenta in egala masura ti le construiesti singur.

Sursa FOTO

Articol scris de Alexandra Griu

One thought on ““I’d rather be happy than smart.”, House M.D. – GuestPost”

Leave a Reply

Your email address will not be published.