Esti nehotarat, nesigur sau cauti mai multe informatii despre o Universitate? Hai la RIUF!

riufMi se intampla uneori sa ma gandesc chiar eu la deciziile pe care le-am luat in viata. Reflectez adesea, asupra acelor ganduri ce-mi treceau prin minte atat in plan personal cat si profesional si ma gandesc ca am ajuns ce-am ajuns, in urma unor decizii importante, gresite sau nu pe care mi-a fost dat sa le iau. Si daca e sa ne referim mai ales la viata profesionala, pentru ca in cea personala am ales intotdeauna cu inima, ma gandesc ca educatia are un rol extrem de important in conturarea si formarea caracterului uman. Pentru multi dintre noi deciziile sunt luate greu, mai ales atunci cand gradul de nehotarare este unul semnificativ, iar intr-o discutie nocturna cu Anca Balaban, am ajuns sa credem ca tinerii liceeni ai acestor zile se incadreaza exact in tiparul acelor oameni care nu prea stiu ce vor de la viata si care inainte de a se gandi ce vor sa faca cu propriul lor viitor, se gandesc cu frica, la examenul de bacalaureat. 

Eu am apreciat mereu evenimentele de genul “ziua portilor deschise” si am considerat ca informatia inseamna mereu putere. De aceea am participat mereu cand a fost cazul la evenimente de acest tip, fiind in cautarea informatiilor sau in alte situatii sustinand chiar eu diverse unitati generatoare de studii superioare mai mult sau mai putin cautate. Iar in general evenimentele de acest tip, au un impact mare asupra elevilor de an terminal ai liceului pentru ca uneori, daca stii cum sa-ti prezinti o oferta poti ajunge sa convingi sau cel putin sa faci mai hotarat un tanar care pana atunci nu era sigur de ceea ce vrea cu adevarat sa faca in viata. Majoritatea elevilor cu care am vorbit in timp, cauta fie oportunitati de moment fie sa-si urmeze pasiunile creionate timid in timp, dar pentru aceasta din urma adesea trebuie destul de mult curaj.

Eu ma bucur pentru ca RIUF ajunge din nou la Iasi, joi 21 martie 2013 cu cea de a 12-a editie si recomand atat celor care doresc sa vina sa se informeze vis a vis de o posibila Universitate din strainatate cat si din Iasi, deoarece Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Universitatea de Medicinasi Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi si Universitatea Tehnica Iasi vor fi si ele prezente acolo pentru voi, cei interesati. Profitati de acest eveniment si sper sa ne vedem la RIUF.

2 thoughts on “Esti nehotarat, nesigur sau cauti mai multe informatii despre o Universitate? Hai la RIUF!”

  1. Atunci du-te si tu la RIUF si pleaca si tu in strainatate. Ne recomanzi noua sa mergem dar tu de ce nu mergi si consideri pentru tine sa-ti iei zborul?

    1. Elena eu merg la RIUF, si trebuie sa-ti spun sincer ca momentan nu intentionez sa plec in alta tara sa studiez. Cu toate astea am recomandat evenimentul si din cauza faptului ca vor fi prezenti acolo si cei de la UAIC, UMF si Politehnica… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.