GOTEK – Accesorii auto ideale, pentru nevoile mașinii tale.

Orice mașină are nevoie de accesorii pe măsură. Fie că vorbim de accesorii pentru mașini de lux sau noi, accesoriile auto sunt un necesar ce pot ridica și/sau menține performanțele ridicare ale automobilului care ne face viața de zi cu zi mult mai ușoară.

Automobilul personal, indiferent de marca acestuia și de anul de fabricație, necesită anumite accesorii prevăzute în cartea tehnică și în necesarul de zi cu zi al automobilului. Nicio persoană nu poate utiliza automobilul în lipsa acestora, fie că vorbim despre un automobil personal, fie de cel de serviciu.

Printre accesoriile indispensabile se numără becurile auto pentru faruri, luminile interioare, husele specializate pentru scaune, centurile de siguranță, suporturile pentru accesoriile personale/acte și/sau odorizantele.

Acestora se pot adăuga și o serie de accesorii adiacente, precum casetofonul, boxele, monitor inteligent pentru ușurința în trafic, protecție pentru parbriz, etc.

Însă, toate acestea la un loc asigură necesarul complet de care mașina ta poate avea nevoie. Și, totodată, nu există viață în trafic fără ele.

Soluții de iluminat GOTEK și avantajele lor

La capitolul de iluminare cu ajutorul accesoriilor potrivite pentru orice automobil, găsim soluția optimă la GOTEK, un magazin specializat în comercializarea de becuri h7 led si xenon.
Becurile led sunt cele mai frecvent utilizate și practic, pur universale. Acestea au un consum foarte mic și sunt tot mai des utilizate pentru diferite marci de automobile. Au cea mai mare durata de viață comparativ cu celelalte tipuri de becuri necesare unui automobil, respectiv xenon și becurile halogen, iar studiile arată că durata medie de funcționare este de circa 2500 ore.

Despre becurile xenon se știe că au fost utilizate prima dată pentru un automobil BMW iar sursele indică faptul că datează chiar dinainte de 2000.

Funcționarea acestor tipuri de becuri are la bază principii fizice, la fel ca și în cazul celorlalte tipuri de becuri existente însă, suplimentar, acestea se bazează pe un amestec de gaze și săruri care prin interacțiunea unor electrozi produc fenomenul de descărcare gazoasă. De asemenea este de menționat faptul că puterea de iluminare este mult mai intensă și puternică, față de becurile standardizate, respectiv cele cu halogen.

Astfel, specialiștii au ajuns la concluzia că aceste becuri oferă un spectru mai ridicat de vizibilitate pe întuneric, sporind astfel siguranța șoferilor și a pasagerilor, în trafic.

Lumina intensă emisă de către aceste becuri prezintă totodată un avantaj pentru sănătatea ochilor. O vizibilitate mai bună reprezintă o atenție ușoară, fără “cramparea” globilor ocular, care poate duce la obosirea ochilor și chiar la probleme de sănătate din această sferă medicală.

Bineînțeles, mecanismul automobilului și farurile trebuie să fie optime pentru utilizarea acestor becuri, astfel încât ele să nu reprezinte un pericol pentru ceilalți participanți la trafic. Având o putere ridicată de iluminare pe distanțe lungi, în cazul în care farurile nu sunt specializate pentru utilizarea de becuri xenon există riscul ca lumina să nu fie distribuită strict pe distanța de condus, respectiv autostradă, iar gradul necorespunzător de înclinare al farurilor să emane fasciculi de lumină ce îi pot orbi pe ceilalți conducători.

Un alt avantaj al acestor becuri este consumul scăzut cu ajutorul cărora funcționează. Astfel ele devin direct răspunzătoare pentru consumul redus de combustibil, ceea ce nu poate fi decât un lucru extraordinar de avantajos și util, mai ales dacă automobilul este renumit pentru un consum ridicat de combustibil la drum lung. În această situație becurile xenon devin practic un accesoriu extrem de util, indispensabil, care ne ajută să economisim resurse pentru lucrurile mai importante. În acest fel, implicit, ele au și o durată de viață foarte lungă.

De unde poți achiziționa astfel de becuri xenon și/sau led?
Practic ele se pot găsi oriunde, la magazinele specializate în domeniul pieselor și al accesoriilor auto. Însă, la fel cum se cuvine și în cazul pieselor auto și al altor accesorii dedicate, îți recomand să alegi cu atenție centrul de unde urmează să faci această achiziție. De preferat este să apelezi la centrele specializate autorizate sau la platforme online care au o legătură directă cu furnizorii. Astfel de platforme online cu piese și accesorii auto îți oferă mai multă libertate în alegerea ta, iar prețul de achiziție este mult mai redus decât în magazinele fizice. Acesta este și principalul motiv pentru care îți recomand magazinul specializat GOTEK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *