Gestionarea consumabilelor de unica folosinta

Deseurile reprezinta cea mai mare problema a societatii actuale. Pe zi ce trece se pune o atentie tot mai mare pe grija fata de mediu si pe actiunile pe care le intreprindem la nivel de individ si la cel de societate. Si asta pentru ca, la momentul actual, foarte putine dintre actiunile pe care le intreprindem in fiecare secunda, nu reprezinta un pericol pentru mediu.

Poluarea mediului este in corelatie directa cu actiunile pe care le facem zilnic si, printr-un simplu gest, putem contribui la mentinerea si refacerea mediului inconjurator, cat si la degradarea acestuia.

De ce sa fim cumpatati in grija pentru mediu?

Pentru ca mediul de astazi va fi si viitorul copiilor de maine. Pentru ca dincolo de decretele guvernamentale si legile care ne impun o conduita adecvata este vorba despre responsabilitate, despre o buna crestere si despre sanatate. Mediul este afectat cu fiecare actiune in tot ansamblul sau. Poluarea aerului duce la poluarea apelor si a solului, dar si viceversa, aceste elemente primordiale fara de care nu am putea exista devenind primordiale si pentru alte generatii si pentru vietuitoarele si organismele de pretutindeni.

Si una din cele mai mari probleme actuale privind poluarea si degradarea mediului inconjurator o reprezinta deseurile. Din pacate, la momentul actual, legislatia din domeniul gestionarii deseurilor nu este una foarte stabila. Cu toate ca vedem tot mai des cosuri de gunoi pentru diferite tipuri de deseuri, nu este suficient sa aratam cu degetul sau sa indemnam populatia la o sortare selectiva. E drept, acesta este un luru foarte bun si reprezinta o educatie aleasa, europeana,o societate civilizata, asa cum ne dorim cu totii, La momentul actual, toate acele deseuri sortate pe categorii ajung la final sa fie amestecate la un loc si intr-un final, la statia de gestionare deseuri, unde sunt din nou sortate, dar cel mai important este ca acestea iau contact cu fel si fel de mese contaminate ce pot scadea valoarea acestora, impiedicand refolosirea lor.

Cu totii utilizam mese plastice si consumabile de unica folosinta. Sunt de parere ca orice popor civilizat ar trebui sa stie cum sa le gestioneze dupa ce acestea au fost utilizate, pentru o viata mai productiva si pentru a spori grija aceasta pentru mediu, care este direct raspunzatoare pentru starea noastra de sanatate.

De exemplu, din farfurii de unica folosinta dezinfectate in prealabil, putem creea diferite obiecte de design si ornament. Pe internet exista foarte multe idei de inspiratie tematica care sunt extrem de usor de realizat. Putem face astfel de activitati de recreere si inventie alaturi de cei mici prin intermediul unor consumabile catering ce nu mai pot fi utilizate ca atare, invatandu-i astfel cum sa gestioneze responsabil toate acele deseuri ce nu mai pot fi folosite pentru scopul initial pentru care au fost creeate.

In acelasi timp te poti folosi de mesele plastice pentru a creea diferite accesorii (din sticle, pahare, etc.), precum cercei, brose sau alte articole similare. In acelasi timp poti utiliza capacele sticlelor pentru a creea un covor si/sau un suport sau fel si fel de articole de uz casnis sau tablouri de infrumusetare.

Exista foarte multe bune practici prin care poti gestiona deseurile eficient. Trebuie doar sa incerci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *