Economisesti mult curent, folosind becuri cu led

LAURA - Rábalux - LustreIn ultimele luni, cutia postala mi-a adapostit facturi peste facturi care m-au cam lasat fara entuziasmul economisirii banilor, entuziasm care s-a stins usor odata cu sperantele mele. Sunt un consumator, unul gurmand as spune mai ales cand vine vorba de electricitate. Cu toate prizele ocupate mereu si cu un sistem de iluminat antic, factura de electricitate mereu a indicat cifre usor de citit dar greu de digerat si crancen de achitat.

Cum orice problema se rezolva actionand la cauza ajungand mai apoi sa obtinem efecte, m-am gandit ca niste modificari si ceva upgradeuri ale sistemului de iluminat n-ar strica. Neavand habar cu ce sa incep m-am gandit  ca internetul mi-ar putea da ceva idei. Astfel am dat peste un magazin de lampi care mi-a oferit o generoasa si variata oferta de incredere in ceea ce priveste ideea mea de a schimba instalatia veche cu lampi si becuri noi, mai economice, de durata si la un pret rentabil. Printre altele am gasit lampi cu un design atractiv, fapt care m-a dus cu gandul la o redecorare a camerelor locuintei in care locuiesc in prezent. Cum nu stau mult pe ganduri am hotarat sa actionez iar dupa cateva saptamani rezultatul s-a vazut, reamenajarea fiind una de bun gust.

Acum sunt multumit si nu regret decizia luata, gandindu-ma ca oricum mai devreme sau mai tarziu o astfel de hotarare ar fi venit garantat. Pentru prima data, astazi, am fost nerabdator sa-mi soseasca factura la electricitate pentru a putea reincepe sa ma gandesc din nou la economii si cifre mai mici ce urmeaza sa fie platite. Surpriza a fost una placuta iar acum recomand si eu altor prieteni sa faca schimbari simple dar de mare efect in ceea ce priveste iluminatul interior.

Efortul nu a fost unul prea mare iar costurile au fost asa cum imi planificasem initial. Cu siguranta internetul este plin de solutii acoperind multe domenii asupra carora cu siguranta n-am foarte multe cunostinte. Nu m-as fi gandit vreodata ca voi ajunge sa apelez la vreun magazin de lampi dar acum nu regret acest lucru. Efectele se vad mereu doar daca avem curajul sa actionam. Cu siguranta merita sa faci un upgrade. Eu iti recomand!

5 thoughts on “Economisesti mult curent, folosind becuri cu led”

  1. Nu multi romani realizeaza ca factura de energie poate fi mai mica. Multi nici nu inchid lumina dupa ce pararesc o incapere, am oaspeti, vizitatori sau prieteni cu obiceiul asta.
    Da, daca vrem sa fim in rand cu tarile civilizate ca Germania, Italia sau eu stiu Anglia, trebuie sa primeze respectul de sine, bunul simt si educatia. Da, stingem lumina, DA economisim cu becuri led, neoane led, tuburi led.. orice pe iluminat led.
    Sa nu mai spun ceva de genul ca: “statul ar putea face un efort in anumite orase/sectoare sa avem iluminat stradal led” ca deja visez prea departe.

    1. Eu cred ca traiectoria pe care merg acum lucrurile este una buna, deoarece impactul mentalitatii tinere isi va face tot mai mult simtita prezenta. Si asa, incet, incet cred ca vom intra in rand cu lumea, din multe puncte de vedere.

  2. Ma bucur sa vad ca tot mai multe persoane apreciaza becurile cu LED. Economia nu se vede doar la factura de curent, ci si prin faptul ca nu mai trebuie inlocuite atat de des becurile cu altele noi. Cum spunea si Lucian mai sus, si faptul ca sunt produse ecologice, care au un impact mut mai mic asupra mediului conteaza foarte mut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *