E luni, zambim mai putin?

monday-on-the-calendarMereu mi-a fost dat sa vad lunea oameni care aleg sa zambeasca mai putin, sa fie deprimati si abatuti pentru ca se reintorc la activitatile profesionale ori din simplul motiv ca e iar inceput de saptamana, moment ce marcheaza spre neplacerea unora inceputul unui lung sir de zile lucratoare. In viata mea atitudinea pentru aceasta zi, cea de azi (luni) a oscilat o lunga perioada de timp, deoarece chiar si voit sa ma bucur n-am reusit din cauza trezirilor bruste si matinale pe care o lunga perioada de timp le-am indurat fie din cauza vremii, a drumurilor pe care uneori le-am avut de parcurs ori din cauza stresului care m-a tot chinuit cu diverse provocari in unele momente, prezente in marea lor parte in perioada liceului.

Acum imi e o zi total obisnuita pe care nu o mai pot cataloga ori eticheta cu tot felul de atribute defaimatoare si nici n-as sterge-o chiar daca mi-ar fi sa pot face acest lucru. Nu eu, nu acum… Dar tu? In ultima perioada am tot vazut oameni care in aceasta zi, de inceput al saptamanii uita sa zambeasca si sa fie inainte de toate, ei insisi in starea lor naturala. Poate ca nostalgici dupa aventurile de weekend, ori pentru ca la servici nu a fost niciodata mai bine ca acasa uitam adesea sa zambim. Dar e ok, ar spune multi pentru ca marti e o noua zi, una in care ne place sa credem ca suntem mai pregatiti si mai siguri pe noi, zi in care de voie, de nevoie, zambim oricum mai mult decat lunea.

O prietena-mi spunea acum ceva timp ca ziua de luni, nu este zi de facut reclame la pasta de dinti, remarcand si ea adesea atitudinea oamenilor care nu se feresc in a isi arata regretul terminarii unei scurte perioade de relaxare si odihna (asta fiind totusi valabila pentru cei care nu lucreaza in weekend – pentru ca am constatat ca sunt si suficienti oameni carora le-a fost luata aceasta bucurie de a avea zilele libere. Unora le multumesc pentru ca sunt la datorie, acolo, mereu).

In luna iulie am scris un articol asemanator in care am spus de ce nu-mi place ziua de luni. De ce? Pentru ca oamenii sunt mai tristi si nu zambesc. Acum totusi vad totul intr-o nota mai optimista, gandindu-ma ca undeva, pe aici prin jur, exista si oameni motivati, cu bateriile incarcate si dornici sa-si reinceapa activitatea, oricare ar fi ea, gandindu-se probabil la fel ca si mine ca lucrurile marete au inceput adesea de luni!

Sursa FOTO

5 thoughts on “E luni, zambim mai putin?”

  1. Eu am zambit dimineata. M-am trezit langa fetita mea 😀 dar mai pe dupa amiaza mi-a picat fata cand am vazut ce subiecte am avut la examen :)).. apoi am zambit iarasi pentru ca am luat examenul cu brio si cu nota mare.

  2. Ziua de luni nu mă impresionează prea mult! Deocamdată nu am un program fix 9-17, luni-vineri… În funcţie de locul de muncă, monotonia poate să fie mai intensă sau mai puţin intensă. Şi cred că asta-i determină pe cei mai mulţi să zică despre ziua de luni că este neplăcută. Cred că meseria în care încerc să profesez nu va fi niciodată monotonă. Prea multe subiecte în presă, prea puţin timp să le acoperi pe toate :))!

    1. In presa n-ai sa te plictisesti niciodata. Cu toate astea multi mi-au zis ca e demotivant sa te trezesti brusc de dimineata, din nou, gandindu-te ca te asteapta zile full fara pauze s.a.m.d. Oricum in presa se lucreaza si in w’knd. Cel putin pe aici… Spor in toate!

Leave a Reply

Your email address will not be published.