Dimineata pe racoare scot LEON’ul la testare

ToledoIncep prin a spune faptul ca de cateva luni bune am inceput sa devin un adevarat fan al masinilor din gama SEAT si asta mai ales dupa experienta pe care am avut-o la drive test cu noul model de SEAT TOLEDO, in luna februarie a acestui an. Acum intr-o zi de 10 aprilie, cu mult mai mult soare si o vreme extrem de frumoasa si calduroasa am avut sansa sa testez noul model de SEAT LEON, masina care mi-a placut inca de cand am vazut-o in poze.

Un model Style, LEON 1.6 TDI, 77/105 kw/CP, 1.598 centimetri cubi (precizie adevarata) si o cutie manuala in 5 trepte de viteza, mi-a picat astazi in maini, indeplinindu-mi dorinta de a ma reintoarce la SEAT pentru o experienta de neuitat. Si n-am fost singur ci impreuna cu bunul meu prieten si tot odata partener de teste auto, Dan, care e omul cel mai bun pe care l-as putea avea vreodata in dreapta mea. Tipa, se agita si uneori iti schimba si singur viteza, asta cand din neatentie dai sa pleci cu a 3-a de pe loc, intimidat fiind de rampa in care stai la semafor. (motiv pentru care masinile hidramate, raman febletea mea).

Cat despre LEON, pot spune ca este o masina pe care ti-ai dori sa o conduciLeon macar o data, pentru a iti forma o parere mai ampla despre aceasta. Noul design, atat cel interior cat si cel exterior, par sa te tina intr-un suspans continu, iar viteza pe care o poate atinge, te face sa te simti stabil, in siguranta si dornic de mai mult. Drumul programat pentru test astazi a fost unul genial, ducandu-ma cu gandul la autostrazile pe care Romania probabil nu le va avea in viitorul apropiat. Atat in oras cat si la drum intins masina pare dispusa sa-ti ofere exact ceea ce-i ceri. Confort, stabilitate, siguranta, aaaa si desigur viteza, atunci cand o calci ajungand usor la cifre de 140-150km/h.

Daca aruncam un ochi asupra tehnologiei pot confirma motto-ul SEAT LEON care suna cam asa: „Technology to Enjoy”. Pe langa airbag’uri, gandite ingenios, bordcomputer, si jante din aliaj de 17, am apreciat (si chiar m-a ajutat) HILL HOLD’ul (asistare la demarajul in rampa) pe care il vad extrem de benefic mai ales pentru soferii nu prea experti printre care ma mentionez singur.

LEONConcluzia ar fi ca atat in oras cat si la drum lung masina se comporta extrem de prietenos, un plus pentru pasionati fiind designe’ul sport, consumul mediu fiind de doar 4.1 L/100km. In ceea ce priveste modelul condus astazi, pretul de lista cu TVA inclus este de 18.238 €. Cu toate astea noul model de LEON poate fi gasit si in varianta 1.2 TSI (benzina) de la pretul de 14.176 € (tva inclus) – model care am inteles ca este deja extrem de bine vandut, iar pentru pasionatii de putere noul LEON se poate gasi si in varianta de 2.0 TDI (20.173 €), 2.0 TDI Start & Stop DSG – hidramata – de la pretul de 22.062 € si benzina 1.8 TSI Start & Stop DSG – hidramata – de la pretul de 22.120 €. Eu personal agreez mult mai mult motoarele diesel asa ca modelul condus astazi mi s-a potrvit destul de bine.

Inchei prin a spune totusi ca masinile mai mari, de familie, cu aspect mai office ma atrag mai tare asa ca in continuare voi spune ca preferata mea ramane SEAT TOLEDO 2013, masina pe care sper sa o mai conduc si in viitor. Si spun asta doar pentru ca gusturile nu se discuta, motiv pentru care va recomand si voua sa mergeti la Moldotrans Iasi – dealer autoriza SEAT, pentru a testa si a va convinge singuri care este masina ce vi se potriveste cel mai bine.

4 thoughts on “Dimineata pe racoare scot LEON’ul la testare”

Leave a Reply

Your email address will not be published.