Despre hobby-urile noastre de zi cu zi

Aces PokerToţi avem pasiuni, unele mai ascunse altele mai făţişe. Din fericire, cei care au puţin timp liber, se pot delecta din când în când cu ele. Poate vă aşteptaţi să vorbesc despre cititul unei cărţi bune, sau măcar despre vizionarea unui serial sau a unui film de Oscar Ei bine, subiecte de acest tip se tot găsesc. Toată lumea vorbeşte că nimic nu este mai înălţător decât să citeşti o carte într-un parc sau să vezi un film de calitate. Ce aţi spune însă dacă am vorbi despre un joc al minţii? Despre un joc în care trebuie să fii atent, să calculezi fiecare mişcare şi să iei în calcul fiecare gest şi fiecare mutare a adversarului? Credeţi că ştiţi despre ce vorbesc? Ei bine mă îndoiesc. Nu, nu este vorba de şah ci de alt joc al minţii, poker-ul. Exact! Credeţi că atunci când vine vorba de jocuri cu poker totul ţine de noroc? Da, este adevărat că un dram de noroc nu strică, dar matematic vorbind este imposibil să ai întotdeauna ghinion la mânile de poker.

Pokerul a fost şi este regele jocurilor cu cărţi. De ce este pokerul atât de special? Pentru că are o miză. Pentru că întotdeauna, fiecare joc de poker va fi diferit şi pentru că fiecare joc, fiecare mână trebuie jucată având în vedere adversarul din faţa ta. Cu siguranţă ai nevoie de o minte mult mai antrenată decât ai avea pentru un joc de şah. La şah eşti atent doar la mutările adversarului şi trebuie să iei în calcul doar un singur adversar. Pokerul e diferit. Sunt mulţi adversari, multe stiluri de joc iar tu trebuie să fii deasupra tuturor.

Până nu de mult, credeam că atâta timp cât ai idee despre reguli, pokerul poate fi jucat de oricine. Aşa şi este până la un punct. Dar cei care ştiu doar că un careu e mai valoros decât o pereche nu vor reuşi să înţeleagă niciodată adevăratul sens al poker-ului. Orice joc de poker se trăieşte, se simte. Adrenalina îţi pune cu siguranţă amprenta pe orice jucator, deci cum vei putea să îţi controlezi gesturile? Cum vei putea să nu laşi de înţeles că ai în mână un careu? Pokerul este un joc al autocunoaşterii şi al autoeducării. Dacă are trebui să fac o listă cu 1000 de experineţe pe care ar trebui ca fiecare om să le încerce pe parcursul vieţii, cu siguranţă că a juca poker la o masă profesionistă ar fi pe poziţiile fruntaşe ale acestui top.

Iată cum un joc de cărţi devine mai mult decât un simplu mod de petrecere a timpului liber, cum devine chiar mai mult decât un exerciţiu banal al minţii. Încearcă doar o dată acest joc rege. Poţi juca poker gratis pe net, cel puţin până îţi formezi o deprindere. După aceea, pentru adevărata adrenalină, încearcă mesele cu miză. Indiferent de cât de mică ar fi miza, senzaţia va fi total nouă pentru mulţi dintre voi.

One thought on “Despre hobby-urile noastre de zi cu zi”

Leave a Reply

Your email address will not be published.