De ce trebuie intretinuta curatenia la locul de munca?

Cu ajutorul celor de la Sanito.ro, ai sansa sa pastrezi pentru angajati un mediu de lucru cat mai placut si primitor, cu ajutorul produselor si accesoriilor de curatenie, profesionale si de cea mai buna calitatate. Pe acest site puteti gasi o multitudine de produse, de la diferiti producatori de renume, deci cu siguranta ve-ti avea de unde alege.

Sa nu uitam niciodata cat de imortanta este starea de spirit a angajatilor, deoarece capacitatile de lucru in fiecare zi pot fi influentate in mod direct de acest aspect. Spatiul de lucru trebuie sa fie cat mai bine aerisit si ventilat, luminat corespunzator de preferat cat mai multa lumina naturala si cel mai important, trebuie sa existe ordinde si curatenie. Acestea sunt printre cele mai importante criterii pentru o buna functionare a activitatilor zilnice in special daca este vorba de o zona de birouri unde este de inteles, ca se depune mult efort fizic, obosind astfel ochii si creierul ceea ce va duce la un randament scazut.

Cum am precizat mai sus este nevoie de produse de calitate, ceea ce este absolut normal. Bineinteles ca si de oameni angajati special pe postul de curatenie sau contracte cu firme de curatenie autorizate. Fara aceste lucruri este greu de intretinut mai ales daca este vorba de un volum mare de oameni.

Produsele profesionale si de calitate sunt esentiale pentru a putea face fata mizeriei deoarece este vorba de sanatatea oamenilor in joc. Fie ca este vorba de angajati sau clienti, nepastrarea unei curatenii si igene corespunzatoare poate afecta grav imaginea firmei, la fel si profitul.

Indiferent de suprafata care trebuie curatata, trebuie folositi detergenti profesionali si dezinfectanti puternici, in special daca este vorba de toalete. Fiind foarte predispuse inmultirii bacteriilor si micriobilor, baile trebuie tratate cu mult mai multa atentie deoarece in joc este vorba de sanatatea oamenilor care iti trec pragul si care de voie de nevoie lucreaza acolo si iti aduc profit.

Spatiile de lucru trebuie sa fie cat mai bine aerisite si luminate iar geamurile trebuie sterse cu detergenti geamuri profesionali, pentru a lasa cat mai multa lumina naturala sa intre in incaperi.

In cazul in care in firma exista covoare, mochete si asa mai departe, din inventarul acesteia nu trebuie sa lipseasca detergenti covoare, podelele fiind practic contactul care se realizaeaza in mod direct cu exteriorul captand foarte multi microbi si praf si in timp chiar mirosuri. De aceea nu o sa fie niciodata suficienta doar o aspirare periodica, fara a fi spalate din cand in cand.

Orice firma care nu isi respecta angajatii si clientii in special din punctul de vedere al curatenie va avea de pierdut. Cunoasterea regulilor de igiena si curatenie la locul de munca de catre toti lucratorii orice sector este obligatorie, deoarece oricat de bune ar fi produsele de curatenie, daca aceasta nu este facuta corespunzator este egal cu zero.

In concluzie, curatenia la locul de munca este extrem de importanta. Creeaza un spatiu prielnic pentru angajati iar randamentul va creste odata cu bunadispozitie a acestora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *