De ce sa folosesti echipamente frigorifice daca esti florist

Nu stiu despre voi, dar in ceea ce ma priveste pe mine, pot spune ca meseria de florist mi se potriveste manusa. Cu toate ca nu am lucrat toata viata in acest domeniu, de cand mi-am descoperit pasiunea pentru flori, am reusit sa imi dezvolt o afacere profitabila si sa imi castig o clientela fidela, care revine la mine ori de cate ori are ocazia. Pasiunea pentru flori am mostenit-o de la bunica mea si ma bucur ca am reusit sa imi fac curaj sa imi deschid propria florarie – lucru care nu a fost deloc usor, pentru ca birocratia la noi in tara te omoara, daca nu esti ferm pe pozitii si 100% convins ca vrei sa iti deschizi o societate.

In momentul in care m-am vazut cu actele in regula, a urmat amenajarea spatiuluiin care urma sa imi desfasor activitatea, iar primele lucruri pe care le-am achizitionat au fost cateva echipamente frigorifice. Da, ati citit bine! Primele lucruri pe care le-am adus in florarie au fost cateva frigidere cu usa cu geam transparent, in care sa imi depozitez florile. Suna ciudat? Nu este, pentru ca aceasta metoda este folosita de catre toti floristii profesionisti. Stiti de ce? Deoarece florile au nevoie de temperaturi foarte scazute pentru a-si mentine aspectul proaspat cat mai mult timp posibil, fapt care le incetineste procesul de ofilire.

Daca florile se petrec mai greu, inseamna ca poti sa folosesti la o capacitate de pana la 90% din stocul de flori pe care le comanzi de la furnizor. Iar acest lucru inseamna economii reale, atat materiale cat si financiare. Fara astfel de echipamente, nu aveam cum sa cumpar mai multe flori de la furnizori fara sa le pierd pe majoritatea. Si am achizitionat si un aer conditinat pe masura, pentru ca eu tin mereu buchete si aranjamente florale expuse in incinta florariei, si si ele au nevoie de temperaturi ceva mai joase, pentru a-si mentine aspectul proaspat mai mult timp. Asta Este un truc folosit de foarte multi floristi si este foarte eficient (testat si de mine, bineinteles). In principiu, aceste doua lucruri sunt (sau ar trebui sa fie) de nelipsit dintr-o florarie.

Daca te intrebi de ce sa folosesti echipamente frigorifice daca esti florist, sper ca randurile de mai sus sa iti raspunda la intrebare. Avantajele folositii acestora sunt de necontestat si chiar pot sa tea jute sa te dezvolti. O afacere nu este usor de mentinut pe linia de plutire, daca nu investesti in viitorul acesteia. Dar cu putina dedicare si perseverenta, cu siguranta nimic nu este imposibil. Daca se poate la o persoana, se poate si la a doua. Iar sfatul meu de final, daca vrei sa iti deschizi o societate, nu te lasa descurajat (sau descurajata) de birocratia din tara noastra. Este descurajanta, dar nu trebuie sa o lasi sa castige. Construieste-ti viitorul facand abstractie de obstacolele pe care le intalnesti in viata, pentru ca mereu vor exista si piedici – ele ne pot incetini, dar niciodata nu trebuie sa le lasam sa ne opreasca din drumul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *