De ce este eficienta o sedinta la psiholog

Sedinta la psiholog sau psihoterapia poate constitui o parte importanta pentru tratarea depresiei sa a altor afectiuni. Un psiholog bun te poate ajuta sa te impaci cu sentimentele pe care le ai, sa iti rezolvi problemele si sa iti schimbi comportamentul care poate a dus la simptomele tale. Psihoterapia nu inseamna doar a vorbi despre problemele tale, ci si a lucra impreuna cu psihologul tau in gasirea solutiilor. Unele tratamente terapeutice vor insemna inclusiv “teme”, cum ar fi: a-ti nota gandurile, a participa la activitati sociale care ti-au cauzat un anumit sentiment de anxietate in trecut etc.

Poate vei fi incurajat sa privesti lucrurile in alt fel sau sa “inveti” cum sa ai noi reactii la astfel de evenimente sau astfel de persoane. Terapia din ziua de astazi se focalizeaza pe gandurile tale, pe ceea ce simti, pe problemele vietii. Concentrandu-te pe trecut, poti explica anumite lucruri din viata, dar concentrandu-te si pe prezent poti descoperi o cale spre a te impaca cu ziua de azi si pentru a te pregati pentru viitor. Poate iti vei dori sa te vezi cu psihologul tau mai des pentru a progresa cat mai mult. Un psiholog recomandat de cat mai multa lume este doamna Florentina Matreata. Sedintele se desfasoara la cabinetul de psihologie din Bucuresti unde vei putea fi ajutat pe mai multe planuri.

Iata cateva dintre beneficiile pe care le poti avea daca apelezi la Florentina Matreata: – Iti vei intelege propria conditie mentala; -Vei atinge scopurile si bunastarea personala; -Vei depasi fricile si nesigurantele; -Vei depasi stresul; -Vei da un sens anumitor evenimente care au fost o trauma pentru tine; -Iti vei separa personalitatea de starile care au dus la problemele tale; -Vei identifica lucrurile care au inrautatit simptomele tale; -Se vor imbunatati relatiile cu familia, prietenii si partenerul de viata; -Vei stabili o rutina care sa te ajute sa te “vindeci”; -Vei intelege care sunt lucrurile ce te supara si ce poti face in aceasta privinta; -Vei elimina obiceiurile distructive din viata ta. Florentina Matreata este unul din acei specialisti cu numeroase studii in domeniu, care iti va putea oferi terapia dorita si, desigur, te va ajuta sa treci peste lucrurile care iti fac rau tie sau celor din jur.

Cu acest medic vei avea oportunitatea de a vorbi sincer si deschis, de a stabili scopuri precise si de a face progrese reale. Acestea sunt cele mai importante lucruri. Va fi un parteneriat cu terapeutul care iti va aduce numai bunastare. Veti lucra si coopera pana cand tu te vei simti bine. Nu trebuie sa iti fie rusine sau sa te simti stanjenit atunci cand vorbesti cu terapeutul despre problemele tale. Cand vei incepe terapia, fa-ti o lista cu lucrurile care te supara si cu ceea ce ai dori sa fii ajutat. Ia aceasta lista la prima intalnire. Poti trece pe lista ta: problemele cu familia ta sau cu alti oameni din viata ta, simptome cum ar fi lipsa poftei de mancare sau lipsa somnului, furie, anxietate, nervozitate, sentimente contradictorii, ganduri despre cum sa iti faci rau. Probabil la prima sedinta tu vei vorbi cel mai mult. Ar trebui sa-i spui medicului de ce te afli acolo si ce ai dori sa obtii de la terapie. Asa veti avea, tu si terapeutul, posibilitatea de a va conecta.

Poti pune toate intrebarile pe care le doresti despre modul in care se vor desfasura sedintele si despre ce crezi vei obtine la final. Dupa cateva sedinte, medicul tau va fi capabil sa iti ofere deja primele rezultate. Iti vei da seama daca iti vei face la inceput o lista cu scopurile pe care doresti sa le atingi. Vei vedea ca dupa cateva saptamani acestea vor fi bifate pe lista ta. Din cand in cand poti sa treci in revista progresul tau alaturi de terapeut si vedeti impreuna daca esti aproape de ceea ce v-ati propus atunci cand ati inceput sedintele. Imbunatatirile nu se vor vedea peste noapte, dar vei vedea schimbari cat de curand, incepand cu a te intelege mult mai bine pe tine insuti. Cu ajutroul Florentinei Matreata vei atinge obiectivele propuse. Este munca multa si rabdare din partea ta si din partea terapeutului, insa rezultatele vor fi cele scontate si tu iti vei gasi linistea si bunastarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *