De ce avem probleme cu inima?

Medicii au metode diverse si moderne de a depista bolile pe care le poate avea inima. Din nefericire, multe persoane au probleme cardiace, insa, cu o ecocardiografie  facuta la timp, boala poate fi depistata la debutul ei si poate fi mult mai usor de tratat.

Ecografia cardiaca se face la un medic specialist si este o forma de diagnosticare ce foloseste ultrasunete. Procedura este una simpla si nu este dureroasa. Cu ajutorul unui dispozitiv special cu ultrasunete, care se deplaseaza in zona pieptului pacientului, medicul poate vedea pe monitor structura si contractiile inimii.

Motivele pentru care oamenii sufera de boli ale inimii sunt diverse.

O serie de persoane sufera de afectioni cardiovasculare de la nastere. Unele boli sunt transmise genetic, altele au cauze necunoscute, altele apar din diverse alte motive. De multe ori, in astfel de situatii bolile pot fi tratate si micutii pot duce o viata normala.

Sunt persoane care sufera de boli cardiovasculare din cauza varstei. O data cu inaintarea in varsta, risciul aparitiei bolilor de acest fel creste, deoarece corpul se modifica si nu mai este la fel de rezistent.

Iti vine sau nu sa crezi, o alta cauza frecventa a bolilor de inima este poluarea. Daca suntem expusi timp indelungat unui mediu foarte poluat, sansele de a ne imbolnavi de boli ale inimii sunt mai mari.

Fumatul este o alta cauza frecvent intalnita. Inima poate fi afectata foarte mult de astfel de vicii, fapt pentru care, daca vrei sa fii o persoana sanatoasa nu trebuie sa fumezi.

Stilul de viata este o cauza clara a bolilor cardiovasculare. Daca avem un stil de viata hatic, daca suntem supusi stresului, mancam la ore total nepotrivite, consumam alimente bogate in grasim sau zahar, daca nu facem miscare sau daca consumama alcool in exces, inima se pota imbolnavi mult mai repede. Studiile au demonstrat faptul ca e nevoie de un stil de viata sanatos pentru a avea o inima sanatoasa.

Sa nu uitam ca sunt afectiuni ale inimii care apar si din cauza faptului ca suferim de alte boli, cum ar fi cazul celor care au diabet zaharat de tip 2.

Din nefericire sunt o multime de cauze care duc la aparitia bolilor cardiovasculare. Mai trist este faptul ca de multe ori nu tin de noi, de cum anume ne traim viata, ci de alti factori.

Mergi la medic din timp pentru a depista orice boala la debut. Astfel boala va fi mult mai simplu de tratat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *