Cuvinte care isi pierd sensul in fata faptelor

gold sunshineAcum, dupa o perioada relativ lunga de timp, atribuita unei vacante incepute o data cu anotimpul de vara, anotimp ce golseste atat orase cat si locuri supraaglomerate dar si intregi sertare cu amintiri, ajung sa ma reintorc in acelasi loc, cutreierand aceleasi zone in care candva radeam, speram si imi faceam fel si fel de planuri spulberate in vise ireale dar dulci, ale unor momente care acum poate ar starni doar hazul unui necaz datorat deziluziilor traite. Dar chiar si asa prezentul pare sa ofere clipe tandre, sub mangaierile unui soare puternic de vara ce alina orice farama de trecut si care te convinge parca sa mergi pe noi drumuri ce inca n-au fost descoperite, cel putin de mine sau poate chiar si de tine… Drumuri, ale caror intersectii iti vor aduce noi oameni in cale.

Reintorcandu-mi gandurile la multe din dialogurile avute cu oameni de tot felul pana acum, imi dau seama ca in fata faptelor, multe din declaratiile si afirmatiile facute cu sau fara voia noastra, involuntare sau pur si simplu intentionate, ajung sa paleasca in fata momentelor cand suntem practic pusi sa dovedim cele spuse mai ieri sau poate cu mult timp in urma, in cadrul unor momente desprinse dintr-un tablou plin de incredere ce adesea ajunge sa fie pusa la incercare. Asa ca de multe ori, mai ales in aceasta vara torida in care ploile au parut a fi doar o dorinta in plus, mi-am dat seama ca in fata faptelor, cuvintele ajung sa-si piarda sensul, negarantand sub acelasi zambet, actiunile marturisite candva. Si chiar si asa unii, fara sa promita ori sa rosteasca vreun cuvant, ajung sa faca lucruri pe care cu greu ti le-ai fi putut imagina, gandindu-te probabil la motivele pentru care ajung sa te sustina, chiar si printr-o imbratisare virtuala.  

Lipsa locurilor in care candva mergeai cu cineva, ori a zonelor in care asteptai nerabdator o persoana, ajung acum sa nu mai insemne nimic, tocmai din pricina faptului ca nu mai exista nici un motiv ca actiunile de odinioara sa se mai poata intampla. La fel ca si cuvintele care acum putrezesc in amintiri ce zilnic sunt incercate de o uitare provocata de un orgoliu al prezentului. Sensul din lucrurile ce pana mai ieri pareau a fi imposibil de neinteles, zace acum spart in fata faptelor care au vrut parca sa dovedeasca contrariul actiunilor desfasurate si asa cu tot mai multe intreruperi si pauze datorate preocuparilor spre lucruri ce poate pareau si poate inca mai sunt mai atractive.

Desi de multe ori, obosit sa mai inteleg lucruri pe care nici macar unul din noi nu le-a mai inteles cand le spunea, ajung sa dau o importanta mult mai scazuta cuvintelor, acum cand lucrurile par sa ma fi condus spre fapte contrare vorbelor tale.

Prezentul alearga in pasi grabiti spre o toamna in care candva multe lucruri s-au intamplat. Acum cromatica ce pare a vrea sa-si intre in drepturi va asterne probabil noi momente, langa oameni care n-au uitat ca faptele sunt cel mai adesea importante, confirmand de fiecare data cuvintele ce inca n-au ajuns sa-si piarda sensul. Pana atunci, zile toride pline de raze vor contura zambete pe fetele oamenilor, care vor decide singuri cat de mari sunt vorbele pe care le spun si cate dintre ele vor pali in fata faptelor aparute cand te astepti mai putin.

Sursa FOTO

Leave a Reply

Your email address will not be published.