Cursuri indepartare tatuaje sa redai tarii un erou

Sa fii erou iti trebuie o daza maxima de altruism si curaj cat cuprinde…

Ma gandesc adesea la faptul ca nu intotdeauna un comportament eroic este apreciat le adevarata valoare. Am vazut adesea cum se duc masinile de pompieri sa stinga un incendiu la ore la care toti pamantenii dorm, in afara pagubitilor si a vecinilor lor si tot ei sunt primiti cu pietre si cu injuraturi. Pompierul ca si soldatul nu doarme linistit noptile si de cate ori este de serviciu si suna alarma, in 5 minute este gata sa isi indeplinesca menirea.

Eroii unei tari ar merita tot ce este mai bun, dar au parte de nemultumiri fatise si de comentariile depreciative ale celor care nu stiu sa aprecieze corect valorile.

Imi amintesc de fostul meu elev X care dorea sa devin politist. Isi dorea din toata inima acest lucru, se pregatea la gramatica si la istorie, dar mi-a spus deceptionat intr-o zi:

-Nu pot sa urmez traditia familiei, doamna! O gresela ma costa scump. Mi-am facut un tatuaj, fiindca erau la moda tatuajele si s-ar putea vedea din uniforma de vara, iar aceasta este una dintre conditiile elementare pentru admiterea la Scoala de Politie. Daca ar fi fost oriunde in alta parte, nu l-ar fi zarit la probele elimintorii si continuam traditia familiei.

Am incercat sa il impac si sa ii spun ca mai sunt si alte profesii la fel de eroice, dar nu isi gasea deloc alinare, mai ales ca tatal lui, un politist foarte apreciat in comuna, murise intr-un accident de circulatie.

Eram hotarata sa il ajut, mai ales ca alegerea profesiei a fost facuta in memoria tatalui sau.

-Of, m-a durut atat de tare cand l-am facut! Am gresit si mi-am dezamagit si mama. Multa vreme locul respectiv a trebuit ingrijit ca o rana. Acum ce sa fac? Cum sa scap de tatuaj si sa ma inscriu la Scoala de Politie?

Imi era mila de deznadejdea din vocea lui, de privirea pierduta. Stiu ce inseamna sa staruiasca un amic din gasca, pana iti incalci principiile si cedezi, apoi sa blestemi ziua aceea nenorocita!

Asa am inceput sa caut clinici specializate care pot sterge tatuajele, sa il ajut pe acest tanar inteligent si altruist sa devin un erou.

M-am gandit ce as face sa fie baiatul meu in locul lui? L-as lasa sa se simta vinovat de cate ori vede tatuajul sau as cauta o solutie?

Peste doua saptamani am vazut ca se primesc inscrieri la cursuri indepartare tatuaje si nu am stat o clipa pe ganduri. Mi-a pregatit dosarul si am achitat si prima transa, sa am locul asigurat, iar pana la inceperea cursurilor i-am facut o programare liceanului, sa isi stearga tatuajul si sa se inscrie la scoala mult dorita.

Cu salonul de infumusetare ElizanaeAcademy totul  mers pe repede inainte. Viitorul meu erou a scapat de tatuaj la timp, sa se incadreze in perioada de inscriere, iar eu vazandu-i pielea neteda si alba, acolo unde era imprimat pe viata trandafirul rosu cu spini am fost convinsa ca nu trebuie sa ratez aceste cursuri si ca trebuie sa ajut si pe altii sa se simta confortabil cu infatisarea lor.

-Doamna, nu v-am raspuns atunci la intrebarea:„De ce trandafir rosu si de ce atatia spini in jurul lui?”, dar fiindca m-ati salvat, trebuie sa stiti, mi-a spus trist dupa ce tatuajul disparuse.

I-am facut semnul acela cu care ei erau familiarizati, care insemna: „Nu imi spune, daca iti este greu sau consideri ca nu trebuie sa stiu”, dar el a continuat:

-Am adorat-o pe Ina, cea mai frumoasa fata din liceu si am avut impresia ca vom ramane impreuna. I-am scris o scrisoare din toata inima mea, iar ea a fotografiat-o si a trimis-o tuturor din grup. Ea  fost trandafirul care mi-a intrat adanc in suflet si inca sangerez, doamna. Au ras toti de gestul meu de a-i declara iubirea prin scrisoare, dar nu este asa ca intr-o zi va regreta tot ce mi-a facut? Ii va pasa vreodata ca mi-a sangerat sufletul din cauza ei?

„Teribilism tineresc”, am spus in timp ce ma informam de pe site-ul ElizanaeAcademy.ro, sa aflu cat mai multe lucruri despre ce voi sti la finalizarea cursului. Rememoram discutia cu acel tanar si parca ma durea pe mine gestul fetei. Imi venea sa ii spun cat de mult l-a ranit si sa o invat sa ii arate ca ii pare rau. Uneori imi place sa corectez nedreptati sociale si individuale, dar am considerat ca de data acesta lucrurile vor curge de la sine…

Am inceput cursul stiind sigur ca:

-dobandesc o alta calificare care imi va permite sa imi castig existenta in cazul in care scoala va intra in restrangere de activitate si nu vom mai avea ore. Nu-mi place sa fiu data afara si sa nu am nicio solutie existentiala.

-voi sti sa aplic machiaj semipermanent, adica am sansa sa infrumusetez chipurile celor care vor avea incredere sa mearga pe mana mea.

-cu aparatura din dotare si substantele necesare pot sterge tatuajele celor care le-au facut in perioade nefaste le vietii. Iti faci un tatuaj, crezand ca esti mai atractiv sau ca o compensatie cand ai pierdut pe cineva drag si nu gasesti pe nimeni care sa il inlocuiasca…

-voi putea sa elimin pete albe si vinetii de pe buze si petele albe de vitiligo de pe corpul celor care s-au ales cu aceasta boala.

Voi ajunge la toate acestea realizari, fiindca am dorit din tot sufletul sa redau tarii un erou, acum cand oamenii care ies in fata sa actioneze sunt din ce in ce mai rari…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *