Cursuri de limbi straine cu sau fara profesor?

Cand a inceput vacanta de vara mi-am inscris fetita la cursuri de limba engleaza. Chiar daca tocmai a terminat clasa I, ii place foarte mult aceasta limba straina. A inceput sa invete engleza inca de la gradinita, insa, numarul mare de copii a facut ca invatarea limbii sa fie mai dificila decat credeam.
Pentru a o ajuta sa invete cat mai bine aceasta limba am apelat la cursuri de la Centrul de Limbi Straine Echo Kids. Aici am gasit oameni specializati pe limba engleza, persoane capabile sa faca un copil sa invete o limba straina. Experienta profesorilor de la Echo Kids si-a spus cuvantul si micuta mea e tot mai fericita de faptul ca poate invata limba engleza altaturi de alti copii de varsta ei.

Ceea ce m-a atras la acest centru e faptul ca engleza este predata copiilor in functie de varsta pe care o au si ca grupele de copii sunt mici – 6-10 elevi. Astfel, profesorul se poate ocupa cu usurinta de fiecare in parte si ei pot incepe sa converseze intre ei. Totodata, mi-a mai placut faptul ca salile sunt amenajate placut si atractiv pentru copii si ca preturile sunt decente. Pentru mai multe detalii, intra pe http://www.echokids.ro/.
Inainte sa gasesc acest Centru de Limbi Straine ma batea gandul sa gasesc un curs cu ajutorul caruia fetita mea sa poata invata oarecum singura, cu putin ajutor din partea mea. Ma gandeam ca oricum exista o multime de carti cu imagini, CD-uri, etc. Apoi, mi-am dat seama de faptul ca e o idee cat se poate de proasta. Cum ar putea un copil care abia a invatat sa citeasca sa invete singur o limba straina?

Cursurile cu ajutorul carora poti invata fara profesor pot fi eficiente, insa, pentru persoanele adulte sau pentru copiii mult mai mari. Mi-am dat seama ca cea mai buna solutie e cu siguranta un curs cu profesori.
Cred ca pentru oricine, indiferent de varsta, e mult mai eficient si mai rapid sa invete o limba straina cu profesor, deoarece profesorul iti poate spune daca inveti corect, cand gresesti, cum e bine, etc. Insa, multi nu au timpul necesar pentru a participa la astfel de cursuri si aleg varianta de a invata fara profesor. Aceasta poate fi o idee buna, insa, doar atunci cand ai dorinta de a invata cu adevarat si cand esti o persoana perseverenta in ceea ce faci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *