Cum se intretine apa din piscine

E un bazin de apa care isi mentine nivelul constant si totusi nu miroase urat, nu se umple de matasea broastei sau de musculite mici, mici de tot care iti intra in ochi. Revad cu ochii mintii baltile din copilarie. Apa ramanea intr-un loc mult timp si ca orice copil, ma bucuram de cate ori o vedeam. Mi-ar fi placut sa intru si imbracata in apa raului sau in baltile pe care le vedeam in cale. Dar era mare diferenta. Apa din rau se curata singura, dupa cum spuneau batranele:”

Apa care trece peste patru pietre este curata si poti sa bei din ea.” Curgand cu putere si neobosita, ea isi spala albiile. Cand vine mare, toata matasea broastei depusa pe pietre dispare. Din pacate, astazi nu mai pot sa spun ceea ce spuneau batranele atunci, fiindca multi transforma apa raurilor in canalizare. Cei care locuiesc pe malurile raurilor, lacurilor, marilor sau fluviilor fac in asa fel incat apa reziduala sa se scurga in ele. Da, e trist, e foarte trist sa poluezi o resursa valoroasa. Fiindca apa lacurilor si raurilor este din ce in ce mai contaminata, au aparut piscinele.

In Turcia se spune ca exista cel putin doua piscine la un bloc. Si la hotelul in care suntem cazati sunt doua: una interioara, alta exterioara si ambele arata impecabil. Oare cum se intretine apa din piscine? Cum de este la fel de curata ca albastrul cerului fara pata din zilele linistite de vara? Ah, daca nu ar exista filtre si pompa piscine piscina ar arata ca o balta, cu apa tulbure, plina de broaste si de mormoloci, cu multe frunze pe jumatate aflate in descopunere. Intr-o piscina investesti cu amenajarea si cu intretinerea ei, dar eforturile fizice si financiare merita! In primul rand, suntem mult mai sanatosi avand posibilitatea sa facem miscare acasa. Stand in fata ecranelor, facand numai munca de birou ni se atrofiaza muschii si ne scade mobilitatea. Organismul trebuie sa fie stimulat sa depuna efort fizic. -Dar eu ma misc, aud adesea scuzandu-se gospodinele.

Fac mii de pasi la bucatarie, cand fac mancare! Nu discutam insa despre mersul la pas, ci despre mersul in aer liber 3-4 kilometri pe jos, de inotat si de facut trasee montane, de activitati care sa provoace rezistenta organismului. In al doilea rand, vara, cand abia mai rasuflam de caldura, avem nevoie de o oaza de racoare. Cateva tururi de bazin si efectele caniculei se sterg. Suntem ca noi, plini de energie, durerile de cap dispar, senzatia de “abia scos din cuptor” este inlocuita de improspatat datorita apei. Piscina este cel mai bun pretext sa scoatem copiii din fata dispozitivelor vara. Ii putem provoca la diferite intreceri, putem sa ne jucam cu mingea prin apa, avem o multime de posibilitati. Va propun sa va jucati cu micutul de-a intrecerea pentru obtinerea medaliei olimpice la inot si sa pierdeti in favoarea lui. Ii puteti pregati din timp medaliile si premiile, puteti improviza un podium, va fi fascinant si educativ.

Accesoriile si toate aparatele si echipamentele necesare amenajarii si intretinerii unei piscine se gasesc pe site-ul magazinului online Piscine-concept.ro, loc din care puteti comanda pompe si filtre pentru piscine care va asigura cea mai buna calitate a apei in bazin. Va recomand Pompa Astralpool, fiindca toate partile metalice care intra in contact cu apa sunt facute din otel inoxidabil, prin urmare are o durata mare de viata si nu se spala de rugina in piscina, fiindca nu poate rugini! Motorul este la fel de sigur datorita multiplelor sisteme de protectie fata de temperaturile ridicate si umiditate.

In cazul in care ai dificultati in alegerea unui produs, poti solicita consultanta gratuita la unul dintre urmatoarele numere de telefon: 0723643037 sau 0773321535. In magazin exista mai multe tipuri de pompe pentru piscine si filtre din care puteti alege si in functie de marimea piscinei, bugetul pe care il aveti si asteptarile pe care le aveti de la pompa si filtrul de apa. Daca nu aveti inca piscina, faceti una neintarziat, fiindca este un veritabil izvor de sanatate! Ideal ar fi sa aveti doau piscine, pe care sa le utilizati in functie de anotimpuri, dar in cazul in care finantele nu va permit, tineti minte ca piscine interioara poate fi folosita si cand ninge sau ploua afara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *