Cum sa te bucuri de un somn odihnitor cand calatoresti cu avionul

image00Trebuie sa ajungi in aceasta saptamana in Frankfurt si esti atat de obosit incat te gandesti ca ai putea sa dormi in avion? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa tragi un pui de somn bun in timp ce calatoresti de la Bucuresti la Frankfurt.

Cand calatoresti cu avionul ti se pare ca nu ai suficient spatiu pentru picioare. Oamenii pasesc peste tine, uneori te ingramadesc. In plus, in avion poate fi zgomot de la jocuri video si filme sau copii care plang. In afara de aceste lucruri, lumina soarelui bate exact in fereastra de la scaunul tau la 10 000 km altitudine. Toate acestea iti distrag atentia si pare fi destul de dificil sa te poti odihni in avion, in timp ce calatoresti de la Bucuresti la Frankfurt, chiar daca initial ai fost foarte incantat ca ai gasit aici o oferta extrem de avantajoasa pentru biletele de avion.

Iata cateva sfaturi de calatorie cu avionul care te pot ajuta sa te odihnesti si sa te bucuri de zbor.

  • Alege cu atentie scaunul pe care vei sta in timpul zborului. Acesta ar putea fi cel mai important factor legat de cat de bine te vei putea odihni in timpul calatoriei. Incearca sa gasesti un loc la fereastra daca este posibil. In acest fel vei fi mai departe de alte persoane care se vor plimba pe culoar, incercand sa ajunga la baie. In plus, vei putea aseza perdeaua de la fereastra asa cum vrei, in functie de cat de umbra vrei sa fie. Atentie la locurile de langa compartimente, care sunt in general rezervate de familii care calatoresc cu copii ce ar putea deveni prea zgomotosi. Atentie de asemenea si la scanele din ultimul rand din avion. Acestea nu sunt atat de confortabile pentru ca nu se pot intinde si de multe ori sunt plasate exact langa toalete – caz in care zgomotul si mirosul te-ar putea deranja. La fel, locurile din partea din spate a avionului pot fi zgomotoase din cauza motoarelor.

  • Atentie la bagajul de mana. Daca geanta pe care o iei in avion este prea voluminoasa s-ar putea sa fie nevoie sa o plasezi sub picioare, lucru care te-ar putea deranja in timpul zborului. Va fi mai greu sa poti dormi. Opteaza pentru o geanta mica cu lucruri de care ai intr-adevar nevoie si aseaz-o in compartimentul deasupra capului.

  • Nu consuma cafea inainte de zbor, mai ales daca vei calatori ziua si vei putea fi usor distras in loc sa poti dormi.

  • Patura si perna. Daca nu ai la tine, cere o perna insotitorului de bord.

  • Opteaza pentru o perna de sustinere a gatului.

  • Elibereaza-ti picioarele si intinde-te dar atentie sa nu-i deranjezi pe ceilalti calatori.

  • Poti lua cu tine niste casti. Utilizeaza-le cu discretie. Poti asculta muzica linistitoare si poti adormi usor. Pentru cei care cauta o varianta mai ieftina, dopurile de urechi pot fi o alternativa buna.

Cand avionul ajunge la destinatie trebuie sa trezesti. Aceasta parte poate fi uneori dificila. Incearca sa pui o alarma care sa sune inainte cu cateva minute de a ajunge la destinatie. In acest fel vei avea timp sa mergi la baie, sa-ti strangi lucrurile, sa te legi la sireturi si de ce nu chiar sa savurezi o ceasca de cafea.

Este ideal sa ajung la destinatie bine odihnit, dupa o lunga calatorie cu avionul.unnamed

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *