Cum prelungesc durata de utilizare a unui laptop?

Fara nici o urma de indoiala, laptop-urile incet dar sigur inlocuiesc calculatoarele tip desktop. Chiar daca laptop-ul a devenit intrt-o oarecare masura o necesitate, mai sunt situatii in care, persoanele care il detin ii scurteaza durata de utilizare, prin modul in care il utilizeaza. Din acest motiv, inainte de a achizitiona un laptop, este indicat sa citim cat mai multe articole despre utilizarea si intretinerea corecta a unui laptop.

Utilizarea incorecta a acumulatorului reprezinta unul din factorii care, contribuie la scurtarea duratei de utilizare a laptop-ului. Inca din momentul in care sa ajuns cu laptop-ul acasa si este pornit, acesta este utilizat incorect. In ce sens? Din ce in ce mai putini oameni atunci cand achizitioneaza un laptop, lasa acumulatorul sa se incarce complet inainte de al utiliza. Prin omiterea acestui lucru, nu facem nimic altceva decat sa scurtam durata de utilizare a respectivului laptop. Atunci cand nu se mai doreste utilizarea laptop-ului pentru o perioada mai lunga de timp, este recomandat ca acumulatorul sa fie scos din laptop, insa nu fara ca acesta sa fie incarcat la cel putin 50% din capacitate. Deoarece unul din cei mai mari dusmani ai acumulatorului este caldura, trebuie ca acumulatorul sa fie tinut la o temperatura cat mai scazuta, in cazul in care nu mai este utilizat pentru o anumita perioada de timp.
Nu doar in ceea ce priveste acumulatorul, caldura este un inamic, ci si in privinta intregului laptop. Din acest motiv, atunci cand achizitionam un laptop trebuie sa ne interesam ce sistem de racire are incorporat. Cei care achizitioneaza laptop-uri Dell Alienware nu vor avea aceasta grija deoarece acest tip de laptop este echipat cu un sistem de racire performant. Pentru a evita incalzirea excesiva a laptop-ului, acesta nu trebuie tinut sub nici o forma pe pat, pe picioare, sau pe oricare alta suprafata care impiedica circulatia eficienta a aerului. De asemenea, se recomanda curatarea periodica a coooler-ului. Pentru a evita aparitia altor daune, curatarea cooler-ului trebuie efectuata numai in service-uri specializate in acest sens. O alta metoda prin care se evita supraincalzirea laptop-urilor este utilizarea unui cooling pad.

Tu cum iti protejezi laptop-ul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *