Cum imi dau seama ca sufar de parodontoza?

Din pacate, datorita vietii agitate in care traim de cele mai multe ori uitam sa avem grija de sanatatea noastra. Acest lucru face ca de multe ori sa ajungem la medic cand deja este prea tarziu. Una din situatiile in care aceasta afirmatie este valabila este reprezentata de sanatatea dentara. Din varii motive, de cele mai multe ori nu acordam o importanta prea mare sanatatii dentare, desi aceasta este foarte importanta.

De modul in care avem grija de sanatatea dentara depinde si starea noastra generala de sanatate. Insa, asa cum ziceam, de cele mai multe ori nu acordam o importanta foarte mare sanatatii dentare. Acest lucru este reflectat de numarul tot mai mare de pacienti din cabinetele stomatologice. Parodontoza este una din cele mai populare afectiuni intalnite de medicii stomatologi. Daca pana nu demult, cele mai intalnite probleme cu care se confruntau medicii stomatologi erau reprezentate de carii, implant dentar sau detatraj, in ultima perioada lucrurile s-au schimbat.

Astfel, in acest moment parodontoza reprezinta afectiunea numarul 1. Persoanele care au o sanatate dentara precara sunt cele mai predispuse la aparitia acestei afectiuni dentare. Din pacate, daca aceasta afectiune nu este descoperita la timp poate avea consecinte grave asupra sanatatii dentare. Pierderea dintilor reprezinta din pacate, cel mai urat scenariu in acest sens.

Pentru a evita aceasta situatie este foarte important sa avem o igena dentara ireprosabila si sa mergem la un consult dentar de doua ori pe an. Pe langa aceste lucruri trebuie sa fim atenti si la simptomele pe care anumite afectiuni le trimit corpului nostru inainte ca acestea sa ne afecteze sanatatea intr-o maniera ireversibila. Inainte de a prezenta care sunt cele mai importante simptome care stau la baza aparitiei parodontozei, recomand tuturor serviciile oferite de catre cabinet stomatologic Bucuresti Crissmile.

Chiar daca avem sau nu o problema dentara, un consult stomatologic ne poate scapa de multe probleme. Respiratia urat mirositoare precum si sangerarile gingivale reprezinta doua din cele mai intalnite probleme in randul oamenilor. Foarte multi dintre noi ignoram aceste lucruri fara a sti ca acestea sunt doua din simptomele parodontozei. Mobilitatea dentara, depunerea de tartru, retragerea gingiei de la baza dintilor sunt alte simptome care anunta aparitia parodontozei.

In cazul in care te afli printre persoanele care au aceste simptome mergi cat mai repede posibil la medicul stomatolog. Parodontoza poate fi vindecata doar in cazul in care este depistata in stadiu incipient. Asa ca nu ezita sa mergi intr-un cabinet stomatologic, indiferent ca problema dentara pe care o ai este mai mult sau mai putin grava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *