Cum alegi furnizorul de confectii metalice

Alegerea furnizorului de confectii metalice  pentru proiectul dezvoltat poate fi o adevarata provocare si asta pentru ca de calitatea acestor piese depind aspectul structural, estetic si functional al constructiei pe care o initiati.
Daca pentru multi dintre antreprenori operatiunile de debitare tabla, stantare tabla sau sudura MIG/MAG  nu spun nimic, pentru cei ce desfasoara activitati de reabilitate cladiri, constructii cladiri rezidentiale si cei ce au businessuri in domeniile auto, energetice si aerospatiale, aceste operatiuni sunt esentiale, pentru ca activitatea economica a acestora depinde de calitatea confectiilor metalice achizitionate. In aceste conditii alegerea partenerului care furnizeaza structurile metalice reprezinta o sarcina foarte importanta.


Iata cateva aspecte pe care le poti urmari, pentru a avea siguranta ca alegerea facuta este cea mai buna pentru afacerea pe are o gestionezi.
Tine cont de amploarea proiectului
Daca proiectul pe care il dezvolti este unul de amploare, trebuie sa iei in considerare colaborarea cu furnizorii mari de confectii metalice pentru constructii/confectii metalice industriale , care  pot satisface chiar si necesarul ridicat de piese. Trebuie sa tii seama ca un atelier mediu sau mic, cu greu ar putea furniza la timp un volum foarte mare structuri sudate, fapt ce ar putea sa intarzia dezvoltarea proiectului. Chiar daca in multe situatii proprietarii micilor ateliere arata bunavointa, chiar si cele mai sarguincioase echipe, cu greu pot finaliza solicitarile mari de volum, ce trebuie realizate in timp scurt.
Analizeaza echipamentele de lucru ale furnizorului
Utilajele si aparatura sunt extrem de importante in acest sector. In primul rand de calitatea acestora depinde rapiditatea de lucru. Un furnizor care are in dotare echipamente tehnologice moderne poate automatiza toate operatiunile astfel ca randamentul de lucru este imbunatatit, iar comenzile pot fi realizate la timp. Dealtfel o astfel de companie poate preciza de la inceput care este timpul de asteptate pentru comanda initiata, in acest fel poti realiza celelalte operatiuni, fara a tine pe loc proiectul.
Calitatea finita a confectiilor metalice si a structurilor metalice sudate este cea mai buna cand aparatura folosita este performanta si imbunatatita din punct de vedere tehnologic. Echipamentele ultra moderne pot furniza piese impecabile cu taieturi precise, fine care se potrivesc perfect in ansamblul general furnizand un plus din punct de vedere estetic.
Cand vin vorba de proiecte ce se doresc a fii personalizate, lucrurile se complica si asta pentru ca elementele de finete cu greu pot fi realizate in ateliere mici. Pentru asemenea situatii se impune colaborarea cu companii mari ce au in dotare echipamentele necesare satisfacerii cerintelor, dar si oameni experimentati care sa poate pune in practica solicitarile.


Analizeaza ofertele de pret
Pentru ca vine vorba de volum si lucruri de finete personalizate este important sa se cunoasca si costurile de productie, de la inceput. Ca si in alte domenii si pentru aceste confectii metalice pentru constructii preturile pot avea fluctuatii foarte mari. Deci pentru ca colaborarea cu furnizorul sa fie una fluida detaliile legate de pret, termene si modalitati de livrare trebuie cunoscute de la inceput.
Trebuie mentionat ca pentru a mentine colaborarile pe termen lung, marii producatori de confectii metalice industriale, vin cu oferte bune ce incurajeaza astfel de angajamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *