Cum alegem tractorul in functie de nevoile noastre!

Cele mai valoroase bunuri ale unui fermier sunt instrumentele sale, dintre care cel mai versatil este un tractor. Cumpararea unui tractor poate parea intimidanta la inceput, dar este bine rasplatitia atunci cand este investit in mod intelept. Decizia cu privire la acel partener mecanic perfect, pentru a face gestionarea fermei voastre mai putin dificila, are nevoie de cercetari si consideratii minutioase. Iata un pic de ajutor pentru a nota cerintele voastre si pentru a va reduce la configuratiile si functiile care se potrivesc nevoilor dvs.

In primul rand, tineti cont de suprafata pe care o detineti sau intentionati sa o detineti in viitor. Fermele la scara larga necesita tractoare cu mai multa putere, aproximativ in jurul a 45 CP-70 CP, pentru a efectua multitudinea de sarcini, cum ar fi cosirea, in timp ce pentru mai putini acri de pamant, o putere mai mica, de aproximativ 35 CP sau mai putin, ar fi suficient.

Din start, trebuie s se stie exact ceea ce intentioneaza sa se faca cu tractorul, deoarece upgrade-ul ulterior se poate dovedi greu pentru buget. Tractoarele cu un numar cai putere corespunzator trebuie sa fie echipate cu atasamente specifice postului pentru a face anumite lucrari.  Alegerea puterii unui tractor trebuie sa depinda de marimea terenului detinut si de cantitatea de sarcini necesare pentru a face ferma.

Pentru un cumparator incepator, puterea PTO este cea cu care ar trebui sa se preocupe in principal, deoarece este „puterea disponibila” pentru a opera echipamente.

In prezent, exista doua optiuni disponibile pentru cumparatori: transmisie mecanica si transmisie hidrostatica. O transmisie hidrostatica este mai putin eficienta din punct de vedere energetic decat transmisia mecanica, dar ofera libertatea de a selecta orice viteza la sol (sau motor) intre zero si maxim; prin urmare, fiind extrem de eficient din punct de vedere al functionarii. Manevrarea motorului unei masini poate fi o sarcina descurajanta si necesita multa pregatire, intretinere si verificare periodica. Tractorul tau perfect ar fi acela care sa-ti asigure o putere adecvata, cu usurinta si confort in functionare. 

Cateva lucruri de evaluat intr-un tractor, pentru a va face o idee despre cat de confortabil ar fi pentru operator, sunt: proiectarea corecta a platformei operatorului; spatiu suficient intre pedale si aparate care il inconjoara; reglarea scaunului si a volanului; accesibilitatea controalelor dintr-un domeniu normal de acoperire; vizibilitatea luminilor de panou si a cadranelor; si starea fina a manerelor de fiecare parte a scarilor. Verificarea tractorului potrivit pentru ferma ta poate lua mult mai mult decat o privire rapida asupra functionalitatilor si configuratiilor. De asemenea, trebuie sa alegeti un dealer de incredere de unde sa il cumparati. De asemenea, trebuie sa stim si cum sa intretinem tractoarele corespunzator. Magazinul tractorsud.ro ofera o gama vasta de piese utilaje agricole la preturi foarte avantajoase.

Este mult mai usor sa comanzi tot ce ai nevoie de la un singur magazin pentru a efectua mentenanta pe masinaria ta. Sunt peste 1000 de piese disponibile pe site-ul tractorsud.ro incluzand si piese John Deere.

Deoarece exista atat de multe tipuri diferite de tractoare cu aplicatii specifice, intretinerea poate varia foarte mult de la tractor la tractor. Cu toate acestea, exista anumite lucruri universale pe care le puteti face pentru a va ajuta sa aveti o viata lunga si utila tractorului.

Familiarizati-va cu manualul tractorului. Exista multe tipuri diferite de tractoare pe piata, cu o mare varietate de aplicatii si accesorii asociate. Pentru a va asigura ca va mentineti in mod corespunzator marca si modelul specific de tractor, ar trebui sa cititi manualul care a venit cu acesta. Multe tractoare necesita tipuri specifice de lubrifianti si fluide hidraulice pe care le puteti identifica in manual. Utilizarea unui tip gresit poate deteriora tractorul. Daca nu aveti un manual pentru tractorul dvs., puteti gasi informatiile pe site-ul web al producatorului.

Oferiti tractorului o inspectie vizuala.

Inainte de a incepe cu orice intretinere planificata pe tractorul dvs., verificati in amanunt pentru a vedea daca ceva arata excesiv de uzat, rupt sau murdar. Multe tractoare, model mai nou, au chiar ferestre din plastic pe rezervoarele de fluide pentru a verifica anumite aspecte precum nivelurile de fluid hidraulic. Faceti tractorului dvs. o inspectie vizuala inainte si dupa fiecare utilizare. Retineti toate problemele pe care le identificati pentru a va asigura ca le adresati inainte de urmatoarea utilizare a tractorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *