Cu ce am rămas după experiența Black Friday…

Black_FridayNu mi-am planificat în absolut nici un fel să cheltui bani anul acesta de Black Friday. Deși căutam destule, mi-am zis că parcă nu merită efortul financiar, gândindu-mă că de Crăciun voi găsi aceleași oferte la produsele ce mă interesau personal, și pe care mi le-aș fi cumpărat. Cu toate astea destinul se pare că a avut alte planuri cu mine iar într-o zi, pe la jumătatea lui noiembrie, niște apropiați m-au convins că merită să profit de Black Fridayul românesc care sincer vă spun, nici nu prea am înțeles exact când a fost. Ba black week, ba e vineri zi de zi și multe altele au fost reclamele momentului în ceea ce privește comerțul.

Ei bine, din ce am înțeles eu, cele mai mari aglomerații au fost în vinerea din data de 21 noiembrie, când s-a stat cam cel mai mult prin magazine, indiferent dacă ne referim la cumpărători sau personalul magazinelor. Deși e deja decembrie (luna cadourilor pentru mai toți dintre noi), pe la TV, radio și internet încă mai aud vorbindu-se prin fel și fel de reclame de reduceri marca black friday. Așa o fi, eu am obosit să mai caut ceva și sincer și banii s-au cam terminat…

Am profitat la maxim de această perioadă iar cumpărăturile s-au rezumat la destul de multe lucruri de care sper să mă folosesc mult timp de acum înainte. Eu nu m-am rezumat doar la o zi de shopping ci la mai multe, achiziționând rând pe rând, produsele din lista imaginară de dorințe.

Ce mi-a plăcut de Black Friday România 🙂

 • Un număr suficient de zile pentru oricine își propunea să cumpere ceva, indiferent de tipul de produs.
 • Reduceri PE BUNE la produsele din gama IT&C.
 • Faptul că românii au început să cumpere produse software cu licență (aici mă refer la produse antivirus, office și jocuri – e un semn bun zic eu).
 • Programul de funcționare a fost unul hardcore pentru angajații din industrie dar extrem de bun pentru cei ocupați (ca mine) și care n-au prea mult timp la dispoziție pentru a colinda magazinele.

Ce nu mi-a plăcut de Black Friday România 🙁

 • Faptul că Media Galaxy și Altex au avut site-ul oprit în intervalul 21-23 niembrie.
 • Faptul că stocurile (în unele cazuri s-au terminat cam repede) în ciuda promisiunilor făcute de marii retaileri.
 • Faptul că nu s-a așteptat data autentică de Black Friday internațional.

Mulțumiți si nemulțumiți vor fi mereu, însă de această dată eu mă înscriu în tabăra celor mulțumiți și satisfăcuți de reducerile obținute la produsele achiziționate care au fost (cele mai mari) de 60%.

Nu știu cum vor fi reducerile de Craciun, însă știu sigur cum mi-aș dori să fie. Mai am o listă (ceva mai mică de această dată) și pentru luna cadourilor.

Închei într-o notă destul de optimistă articolul, alegând să afirm faptul că americanii ar trebui să se inspire mai mult de la noi, atunci când organizează Black Friday. Chiar dacă peste ocean reducerile sunt (din câte am înțeles) genial de bune, frustrarea și chinul prin care majoritatea clienților ajung să treacă, depășesc orice aspect din categoria celor plăcute și pozitive în ceea ce privește shoppingul…

Sursa foto: link

Recomandare:

ING Card Complet este un cont curent cu card de debit atasat numai bun pentru operatiunile tale de zi cu zi. Vezi alte carduri ING.

3 thoughts on “Cu ce am rămas după experiența Black Friday…”

  1. Singura mențiune e că nu-i în ultima duminică din luna noiembrie, ci în ultima vineri, imediat după ziua recunoștinței. Oricum, văd bună și ideea românilor de Black Friday (chiar dacă durează toată luna) pentru că dacă vrei să-ți cumperi ceva, chiar sunt reduceri… Însă își pierde din farmecul occidental. Cu toate astea nu e frustrant ca acolo… În cel mai rău caz la noi, plangi dacă nu mai e pe stoc… la ei, (SUA, UK) e mai dramatic…

 1. Cate “Black Fraiday” au romanii pe an, ca vad ca le inventeaza si in mijlocul verii?
  Cred ca intr-un an, doi o sa se “fumeze” daca o tinem tot asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *