Chemarea tarii tale

„Vino acasa, vino acasa, sa fii cu noi!” Acesta este chemarea dulce si indurerata a mamei, care nu intelege cand ai crescut, te-ai ridicat de la masa ai ai plecat in lumea larga. Pana mai ieri avea casa plina si statul ei la bucatarie ore intregi avea un sens. Acum sunt doi batrani care isi sterg lacrimile pe furis stand la masa goala, la care in trecut abia aveau lor de voi. Cand vine vorba de chemarea tarii intai de toate se aude glasul mamei.

Apoi toate te striga: padurea, poienile, gradinile cu flori, prietenii: „Vino acasa! Vino acasa!” Chemarea tarii tale ramane in suflet la fel de vie ca inima care bate in piept, iar in cazul in care inima se opreste, gandul la acasa impietreste odata cu tine… Pentru aceste momente exista servicii funerare Germania care iti garanteaza ca nu vei ramane blocat intr-o lume necunoscuta, ci vei fi adus acasa, indiferent ce s-ar intampla.

Si viu si mort, printre ai tai te simti in siguranta, fiindca stii sigur ca ei nu iti vor raul si vor face totul ca drumul tau catre cer sa fie lin. Sa stii ca acesta chemare este la fel de puternica si pentru cei dragi, obligati sa plece departe. Toti romanii plecati la mii de kilometri nadajduiesc sa se intoarca si sa fie fericiti sau impacati la ei acasa. Cand nu mai au sansa sa se intoarca singuri, le datoram repatrierea, mai ales ca toate se simplifica apeland la ajutorul celor mai bune firme funerare care asigura repatrieri internationale.

Repatrierea realizata de una dintre cel mai bune firme de profil din tara nu deranjeaza in niciun fel apartinatorii. Ei se ocupa de absolut tot: de furnizarea sicrielor conform normelor de repatriere internationala in vigoare, de alegerea imbracamintei adecvate, de transport, de intocmirea dosarului de repatriere si transportul decedatului de la o distanta de peste 1 500 de kilometri.

Activitatea lor debuteaza dupa solicitarea serviciilor de repatriere care se poate face la orice ora din zi si din noapte. Consilierii funerari sunt disponibili oricand si stau ca strajerii la post sa ajute familiile indoliate. Ei se implica in intreaga operatiune si incep prin a imbarbata pe cel de la capatul celalalt al firului si a-i transmite o vorba de incurajare. Acesta este de fapt debutul consilierii.

Reprezentantul firmei se pune de acord cu apartinatorul in vederea demararii operatiunilor, a alegerii hainelor si sicrielor, discuta despre toate operatiunile necesare ca decedatul sa fie adus acasa decent si legal, fara complicatii. Le cererea expresa a familie se poate face si o cosmetizare usoara a fetei pentru refacerea imaginii din timpul vietii. Chiar daca sicriele vin sigilate si familia nu mai poate vedea niciodata chipul decedatului, este important sentimentul de usurare pe care il da indeplinirea indatoririi morale la superlativ.

Trebuie sa avem grija de mortul nostru, asa cum am dori sa aiba cineva grija de noi! Recent am auzit in microbuz vorbindu-se despre inmormantarea unui intelectual din zona. Fiul, care se afla la 10 kilometri distanta si are firma puternica si masina, a dat telefon sa se intarzie inmormantarea cu doua ore, fiindca nu poate ajunge la timp, sicriul era cel mai ieftin din cate se vazusera vreodata, participantii erau intrigati ca, desi copiii sunt foarte bogati, iar omul a lasat o avere considerabila in urma si i-a dat la scoli inalte, ei mersesera pe principiul economiilor drastice la inmormantare.

Participantii la ceremonie vorbesc, dar in ceea ce ma priveste mai important decat acest lucru mi se pare multumirea mea sufleteasca. M-as simti impacata sufleteste sa stiu ca am facut totul perfect pentru inmormantarea celui apropiat. Drumul din Germania catre Romania in masina funerara curata si eleganta va fi lin. Soferii au experienta traseelor lungi si a acestor transporturi care impun respect fata de decedat si fata de familia acestuia. In masina, temperatura va fi optima ca procesul descompunerii sa nu se declanseze. Sicriele vor fi foarte bine fixate sa nu cada, iar soferii vor conduce cat mai responsabil masina.

Chiar daca nu se poate vedea in interiorul sicriului, fiindca se impune sigilarea capacului, sa stiti ca acolo se afla cel mai frumos si ingrijit mort, mai ales ca este al vostru! El a fost spalat cu grija, tuns, barbierit, imbracat elegant si imbalsamat. Cu ajutorul vostru, al familiei si al echipei inimoase de la firma de servicii funerare, decedatul roman poate spune:„Prezent!” chemarii tarii sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *