Ceasul romanului plecat din tara

Numai printre straini sa nu lucrezi, sa-ti fie dor si de pietrele din tara si sa nu ai cui sa-i spui amarul!  De dimineata pana seara sa auzi vorbindu-se un grai strain, iar clipele sa se scuture departe de cei dragi. Nu uita insa sa-ti iei la plecare un ceas de mana care simte timpul romaneste, te tine strans de mana si sopteste:”Tic-tac, tic-tac, vin sarbatorile si ii vei strange curand in brate pe cei dragi?”

De la un geam strain si rece vezi ca a venit toamna, iar o frunza se desprinde ca si tine de familia ei plecand pe un drum necunoscut. Iti vine sa crezi ca dintre ceasuri barbati  tu l-ai ales pe cel fermecat care sa te faca sa vezi dincolo de fiecare eveniment sau fapt banal o poveste si sa te identifici cu ea. De fapt nu l-ai ales tu. El statea cuminte acolo, pe Ceasmania, in cel mai mare magazin de ceasuri, cand cei dragi l-au comandat special pentru tine sa nu te simti singur.

Dintre miile de ceasuri de mana cel mai grozav si cel mai iubitor a fost ales sa te insoteasca in lume. Stiindu-l aproape, timpul trece mai usor. Este asa de rezistent, delicat si elegant, incat uneori faci dus cu el la mana, apoi iti reprosezi ca te-ai purtat urat, dar rezistenta sporita la apa isi spune cuvantul. Ceas romanesc pe taram strain tine pasul cu tine si parca iti si spune: “Acum sotia ta ii spune poveste celui mic sa adorma, ii vorbeste de tine si il saruta dulce. Baietelul adorme curand si viseaza ca a primit cel mai frumos cadou de Craciun: te-ai intors acasa.”

Si iar pica o frunza si cad stropi mari si reci, lacrimi din cer, de mila instrainarii tale, dar ceasul ticaie placut apropierea timpului cand vei fi iar acasa!

           

           

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *