Ce vrem de la viata…

O vorba veche spunea “cere si ti se va da”. Este cred eu una din expresiile pe care cu totii am avut-o in minte macar cateva secunde, gandindu-ne ca poate daca ne vom apuca de cerut, vom primi asa dintr-o data tot ce ne dorim. In stransa legatura cu aceasta expresie am gasit vorbindu-se de nenumarate ori si despre legea atractiei si alte chestii desprinse parca dintr-un marketing perfect al editurilor americane, lidere in vanzari a cartilor cu acest subiect.

Analizand si eu expresia aceasta, mi-a venit in minte o singura intrebare. Ok, de cerut ceva este incredibil de usor dar oare stim cu adevarat ce sa cerem si ce e cel mai important, suntem dispusi sa acceptam pretul si sacrificiile pentru ceea ce cu dorinte arzatoare si nerabdatoare parca, sa se implineasca, am vrut. Deseori la telefon, in lungile sau scurtele conversatii avute in functie de timp si chef, cu diverse persoane, mi s-a spus cu voci mai mult neincrezatoare si tremurande anumite franturi de dorinte desprinse mai degraba din filme sau carti cu happy-end de cat ceva concret, ceva care ar fi direct proportional cu realitatea si care ar face cu adevarat fericit/a o persoana. Desi nu-mi permit sa judec dorintele celor din jur, ajung tot mai des la concluzia ca nu stim cu adevarat ceea ce vrem de la viata si intr-un exercitiu meschin al imaginatiei mele, am tras concluzia ca daca am fi lasati de izbeliste fata in fata cu visul/visele nu am sti deloc ce sa facem… Majoritatea uita repede ca fericirea are pretul sau iar pentru majoritatea, dorinta este singurul scop si atat, in ciuda miilor de oportunitati ce asteapta parca sa fie bagate in traista si folosite in timp.

Fie ca ne dorim sa ajungem celebri, bogati, oameni de afaceri, realizati in viata sau fie ca ne dorim o familie, o relatie, o prietena sau mai stiu eu ce, cred ca mai important, inainte de a cere este sa ne gandim de ce vrem acel lucru si daca este bun sau nu pentru noi, atunci, acum sau cand l-am cere iar mai apoi raspunsul la intrebare ne va conduce inevitabil cu pasi siguri spre indeplinirea dorintei, deoarece atunci cand stii ce vrei de la viata, nimic nu te poate opri!

Sursa FOTO

2 thoughts on “Ce vrem de la viata…”

  1. Sa visezi nu costa nimic. Sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a iti indeplini visul, este cel mai greu. Presupune eforturi, munca, sacrificii. Fiecare om ar trebui sa stie ce isi doreste si ce vrea sa faca pentru viata lui si cum sa lupte pentru asta. Pana la urma nimic nu e usor pe lumea. Trebuie doar sa stii ce vrei si ce trebuie sa faci pentru a ajunge acolo unde iti doresti. Poate ca uneori ne lasam prea repede descurajati de dezaprobarile celor de langa noi, sau poate drumul ni se pare prea lung si anevoios si astfel ne oprim exact la jumate.

    1. Si eu cred faptul ca ne lasam descurajati mult prea repede. A stii ce vrei de la viata nu este un lucru chiar atat de dificil, insa putini dintre noi cred ca sunt dispusi sa si accepte pretul pentru ceea ce vor. Fara efort ideile sunt 0 iar daca noi insine nu luptam pentru dorinta/dorintele noastre, cu siguranta altcineva nu va face asta in locul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *