Ce tipuri de carucioare exista pe piata?

Parintii care au copii mici stiu prea bine faptul ca acestia trebuie transportati cu ajutorul unui carucior pentru copii. Magazinele de profil sunt pline cu tot felul de carucioare copii care mai de care mai frumoase si utile. Carucioarele pentru copii sunt diferite. Parintii le aleg in functie de utlilitatea lor, dar si in functie de particularitatile celor mici. Avem asadar:

Carucioare 2 in 1
Carucioarele 2 in 1 sunt acele carucioare care au partea sport plus landou. Ele sunt foarte utile pentru bebelusi, deoarece acestia nu sunt deranjati atunci cand trebuie luati din carucior si asezati in masina sau dusi in casa. Aceste tipuri de carucioare sunt foarte comode.

Carucioare 3 in 1
Carucioarele 3 in 1 sunt si ele foarte comode pentru bebelusi. In general, ele sunt formate din unitatea sport, landou si un scaun auto. Toate aceste componente sunt absolut necesare pentru transportul unui bebelus.

• Carucioare sport
Carucioarele sport sunt destul de cautate de catre parinti. Ele sunt usor de manevrat si pot fi folosite pana cand cel mic face 2-3 ani. Carucioarele sport sunt simple si eficiente, insa, daca nu sunt pliabile pot ocupa destul de mult loc. Pentru confortul bebelusului ai mare grija sa alegi un carucior sport cu spatar rabatabil.

• Carucioare pentru gemeni sau tripleti
Daca ai gemeni sau tripleti, in mod categoric ai nevoie de un carucior mai special, un carucior pentru mai multi bebelusi. Aceste carucioare sunt concepute astfel incat sa poata fi asezate mai multe scaune unul langa altul, pentru a transporta usor mai multi bebelusi. Modelele sunt diferite in cazul acestor carucioare. Exista carucioare cu un singur scaun foarte lat, carucioare cu 2 scaune asezate unul langa celalalt si care au/sau nu spatar rabatabil, carucioare cu scaunele asezate in tandem, etc. Alege modelul in functie de utilitate, comoditate si alte criterii care conteaza.

• Carucioarele de tip umbrela
Carucioaele de tip umbrela sunt preferate in primul rand pentru pret. Ele sunt foarte ieftine. In plus, sunt usor de manevrat si transportat. In privinta confortului bebelusului..din pacate un astfel de carucior nu ofera confort. Socurile nu sunt absorbite foarte bine, spatarul de multe ori nu este rabatabil si confortul bebelusului nu este cel dorit. Aceste tipuri de carucioare sunt recomandate doar dupa ce copilul a implinit varsta de 1 an.
Ca parinte vei sti cu siguranta ce sa alegi. Informeaza-te si alege caruciorul potrivit pentru nevoile tale, ale copilului tau si pentru bugetul de care dispui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *