Ce tip de lavoar ti se potriveste cel mai bine

Despre lavoare se pot spune multe lucruri, pentru ca exista o mare diversitate de astfel de obiecte sanitare pentru baie, de la cele mai simpliste, pana la cele mai sofisticate. De aceea este si dificil sa faci o alegere atunci cand ai deja un buget si vrei sa il cheltui cat mai bine. Lavoarele se aleg cu atentie, pentru ca ele pot da acel aer unic unei bai, alaturi de o cada freestanding sau alte obiecte sanitare moderne. Sa vedem cum poti sa faci cea mai buna alegere in cazul tau, de ce sa alegi lavoare suspendate, incastrate, pe blat sau freestanding (sau si alte tipuri dar acestea sunt mai populare in general).

Inainte de a te putea decide in legatura cu lavoarul pe care sa il cumperi, trebuie sa te gandesti la cateva lucruri. Deci, trebuie sa ai un raspuns la intrebari ca ce tip de baie ai, cat este de mare baia ta, de cat spatiu dispui pentru un lavoar, ce buget ai si ce preferinte ai in ceea ce priveste designul. Iata care sunt optiunile principale:

Lavoarele suspendate

Acestea sunt lavoarele prinse in perete, complet sau partial (partial inseamna ca pot avea un semipicior), iar utilitatea lor se vede cel mai bine in cazul amplasarii lor in bai care sunt folosite de persoane cu dizabilitati si sunt ideale pentru baile cu un spatiu redus, deoarece creeaza iluzia de spatiu. Daca ai o baie mica si iti doresti sa para mai mare si sa aiba un aer elegant si modern, alege un lavoar suspendat.

Lavoarele pe blat

Acest tip de lavoar este asezat pe blatul piesei de mobilier special destinata lavoarelor pe blat. De fapt, ele sunt in mare parte sub blat, mascate de corpul de mobila, iar partea superioara este cea care sta efectiv pe blat. Este poate cel mai comun tip de lavoar. Daca ai un buget mai mic pentru a cumpara un lavoar, acest tip este solutia potrivita in cazul tau, insa exista si un mic inconvenient, care este totusi suplinit de pretul accesibil: este recomandat un blat rezistent la apa, altfel blatul se poate deteriora in timp. Blaturile pot fi realizate din orice fel de material, dar este recomandat sa fie un material rezistent la apa, sau sa aiba un strat protector.

Lavoarele incastrate

Acestea sunt asemanatoare celor pe blat, cu diferenta ca doar marginile lor sunt iesite in afara nivelului blatului, restul fiind incadrat in piesa de mobilier. Tocmai aceasta mascare partiala creeaza un aspect curat si ordonat. Sunt usor de curatat si intretinut, insa necesita blaturi mai solide, care sa sustina bine lavoarul si sa reziste la umezeala, pentru ca in acest caz blatul se stropeste mult mai usor.

Lavoare freestanding

Acestea sunt cele mai elegante si mai frumoase din multe puncte de vedere, pana nu demult fiind folosite doar in restaurante sau hoteluri. Azi, ele au devenit mai accesibile tuturor celor care isi doresc o baie moderna cu accesorii mai luxoase. Sunt inalte, astfel incat sa poata fi asezate direct pe podea, iar asta face ca montarea si curatarea sa fie foarte usoare. In afara de tipurile de lavoare mentionate mai sus, mai exista lavoare sub blat si lavoare pe pardoseala.

Printre tendintele din acest moment in ceea ce priveste lavoarele, una dintre ele este designul minimalist. O alta alegere pe care multi dintre noi o fac sunt lavoarele cu design clasic si cele cilindrice. Vezi ce modele sunt disponibile pe piata si alege lavoarul cel mai potrivit pentru baia ta. Gasesti o gama variata de modele in magazinul online Neakaisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *