Ce fel de capace de toaleta folosim si cum le schimbam

Cu siguranta nu va ganditi ca intr-o baie, capactul de toaleta este important. Pana la urma, trebuie sa va ganditi si la acest aspect.  A alege capace toaleta corespunzatoare este important pentru confortul utilizatorului. Capacele de toaleta nu mai sunt de ceva timp simple accesorii. Acestea au devenit adevarate device-uri, fiind disponibile astazi inclusiv numeroase modele din categoria capac toaleta inteligent. De exemplu, la magazinul online Sanito.ro, puteti alege capace cu senzor, capace cu butoane si asa mai departe. Acestea sunt mult mai utile decat capacele clasice. De asemenea, ele sunt si mult mai igienice, nemaifiind nevoie sa puneti mana pentru a pune hartia speciala pe capac. Astfel, un capac senzor devine un element important de siguranta si ingiena, in special in contextul actualei pandemii. Daca achiztionati astfel de capace pentru o institutie sau o companie, montajul va fi efectuat de un specialist. Ce faceti insa daca trebuie sa montati in propria locuinta un asemenea capac?

Inlocuirea capacului de toaleta in mod independent este o modalitate excelenta de a economisi timp si bani. Cu toate acestea, inainte de a continua cu aceasta mica operatie de bricolaj, este necesar sa se tina seama de unele caracteristici importante.

Capacele de toaleta sunt supuse uzurii zilnice, iar balamalele lor sunt activate des in timpul zilei. De asemenea, din acest motiv, atunci cand achizitionati si alegeti un capac de toaleta, este esential sa va concentrati pe un produs de calitate, care sa poata asigura performante excelente in timp, asa cum sunt capacele de la Sanito.ro.

Inainte de a continua achizitia, trebuie sa evaluati care dintre capacele de toaleta de sunt compatibile cu instalatiile sanitare pe care le detineti. Iata care sunt cele mai importante caracteristici de remarcat:

-Latimea vasului toaletei;

-Distanta de la marginea vasului in sine si gaurile de fixare;

-Distanta de centru dintre gaurile de fixare a balamalelor;

-Nu uitati sa masurati distanta dintre gaurile de fixare de la marginea exterioara pana la marginea interioara.

Dupa efectuarea masuratorilor, tipul balamalelor identificate si distanta dintre gaurile de fixare verificata, este timpul sa alegeti culoarea si materialul noului scaun de toaleta.

Cum se instaleaza capacul scaunului de toaleta

Primul lucru de facut atunci cand inlocuiti scaunul de toaleta este sa scoateti suruburile de sprijin de pe scaunul de toaleta vechi. Rotiti suruburile pe fundul balamalelor. Folositi mai intai cleste si apoi continuati direct cu mainile. Uneori, rugina poate impiedica acest lucru. In astfel de cazuri, ungeti piulitele cu ulei pentru a le debloca. Dupa ce ati indepartat capacul de toaleta vechi si inainte de instalarea celui nou, curatati complet intreaga suprafata a toaletei, inclusiv si gaurile din balamale. Acum sunteti gata sa continuati cu instalarea noului scaun de toaleta.

Plasati placile corespunzatoare de plastic pe orificiile balamalei. Aceste sigilii au sarcina de a proteja ceramica de metalul balamalelor. Tinand placile in loc, introduceti stifturile balamalelor in orificiile placilor si apoi in orificiile sanitare. Insuruband piulitele putin cateodata, alternand mai intai una si apoi cealalta, strangeti pe cat posibil pentru a asigura cea mai buna aderenta pe vas. Aveti insa grija sa nu deteriorati ceramica sanitara sau firul fluturelui. Daca saibele au fost prezente in setul de instalare, introduceti-le inainte de a insuruba piulitele. Acestea vor servi pentru imbunatatirea aderentei si pentru a impiedica deplasarea scaunului de toaleta dupa instalare.

Astfel, noul capac de toaleta este instalat. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *