Ce este un elevator si la ce foloseste

Daca te-ai intalnit pana acum cu termenul de elevator 2 coloane, dar nu ai stiut prea multe despre el, ei bine aceste randuri sigur iti vor capta interesul! Elevator 2 coloane este cel mai folosit echipament din service-urile auto, iar randurile ce urmeaza iti vor demonstra de ce:

Elevatorul este actionat de un grup hidraulic, cu ajutorul unei pompe si 2 cilindri hidraulici, care sunt actionati de un sistem de sincronizare. Acestea sunt proiectate pentru a asigura o inalta stabilitate in timpul utilizarii acestuia. In plus, ofera o solutie integrala si acopera eficient nevoile oricarei firme care activeaza in domeniul prestarii serviciilor in domeniul auto.

Nu este un echipament complex, are doar cateva caracteristici tehnice de baza dupa care functioneaza:

– Capacitatea acestuia de ridicare de 4000 kg / automobil (la aceasta categorie se incadreaza si microbuze sau camionete);

– Inaltimea maxima de ridicare este de 1900 mm;

– Inaltimea minima de ridicare este de numai 98 mm;

– Timpul de ridicare este de numai 40 secunde iar timpul de coborare este de 60 secunde;

– Nivelul de zgomot facut de aparat este 70 db (a) 1m;

– Lungimea bratului elevatorului este intre 700-1050 mm, asigurand o capacitate foarte buna de prindere;

– Lungimea braţului scurt, de 830-1250 mm, confera elevatorului cu doua coloane posibilitati excelente pentru prinderea maşinii.

Mai concret, elevatorul auto are scopul de a ridica masina de la nivelul solului, pentru a permite accesul sub aceasta. In acest fel se pot detecta eventuale defectiuni, se pot schimba usor diferite piese sau chiar se pot schimba mai usor anvelopele.

Sunt convins ca orice service care se respecta are deja un elevator auto in dotare. Daca nu, atunci chiar recomand achizitionarea acestuia, nu doar service-urilor auto, ci si persoanelor care doresc sa isi tina masinile sub o supraveghere mai atenta si eficienta.

Pretul un elevator variaza intre 4.000 – 12.000 lei, in functie de model si de garantie. Dar daca vrei sa investesti pe termen lung, investitia este una buna – mai ales pentru cei care au deja o afacere in domeniul auto si doresc sa se modernizeze, sa ofere servicii premium la un rapot calitate-pret accesibil tuturor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *