Cat rezisti fara internet?

Subiectul a fost generat de o banala discutie matinala dar care a avut ca deznodamant o dezbatere interesanta in care am fost implicat acum cateva saptamani. Am reflectat intre timp, am meditat si am ajuns la concluzia ca internetul a depasit de mult bariera de must-have, devenind mai degraba un principal tool, un “obiect” uzual care pe langa faptul ca ne face viata mai frumoasa ajunge sa fie si util, simplu, rapid si destul de ieftin…

Pe langa etichetele si aspectele placute alaturi de care asociez cuvantul ‘net, ma gandesc adesea si la ce as face daca nu l-as mai avea si brusc intrebarea ce mi-a trecut prin minte a fost: cat rezist fara internet? Desi orgoliul mi-ar spune, foarte putin, cred totusi ca destul de multe activitati pe care le fac si acum, le-as putea face in continuare doar ca sub alta forma, sub alte metode si cei drept mai greu din punct de vedere al timpului. ~ Dar evident acesta fiind doar un exercitiu al imaginatii mele, neavand de gand sa renunt prea curand sau mai corect – vreodata la acest serviciu (din “n” motive) si da, cred ca e adevarata tendinta omului pentru comoditate si de ce nu spre simplitate si eficienta.

Reintorcandu-ma la intrebarea prezenta in titlul, ma gandesc la orele petrecute zilnic pe internet de pe diverse dispozitive ori direct de acasa si ma intreb oare, cat am rezista fara internet, dat fiind nivelul de comunicare si aplicatiile folosite de noi, de toti, in fiecare zi.

Sursa FOTO

 

10 thoughts on “Cat rezisti fara internet?”

  1. Dat fiind faptul ca am nevoie de internet in aproape tot ce fac, nu rezist prea mult. Doar daca sunt plecat in vacanta, pe munte, la o cabana, fara curent, fara prea mult stres, acolo voi renunta la el si ma voi bucura de frumusetea naturii.

  2. Eu, de exemplu, am fost la ţară în fiecare an, vara, câte o lună şi jumătate. Acolo nu am internet şi nici nu cred că merită să-mi instalez prea curând… Stăteam cam câte o săptămână, după care mă duceam în oraş la un prieten şi îmi verificam mail-ul. Cam aşa am făcut şi anul acesta, doar că blogul m-a determinat să verific o dată la 3 zile. Sunt atâtea lucruri interesante şi sănătoase pe care le pot face la ţară, încât parcă nu mai contează internetul în acele momente… Deci, răspsuns final: între 3 şi 7 zile!

    1. Cand imi iau o saptamana libera aleg sa nu-mi mai pese foarte mult de blog… se poate odihni si el o saptamana. Problema este acum ca si cand plec la tara imi iau telefonul mobil cu mine, dispozitiv pe care am internet… Rezulta ca intru zilnic…

Leave a Reply

Your email address will not be published.