Cand oamenii incep sa vada lucrurile diferit, ceva se schimba…

Dream RoadAm tot auzit fel si fel de povesti cum ca oamenii cu caracteristici si gusturi comune s-ar atrage mult mai usor, declansandu-se asa numita si cautata compatibilitate, chimie pe care multi aleg sa o caute mai mult decat pe partener/a in sine. Altii ar spune poate ca mentalitatile opuse sunt mult mai eficiente impreuna, creionand un portret perfect in care atat el cat si ea sunt diferiti, aproape opusi fuzionand totusi extrem de bine impreuna. Pana cand nu stiu, poate pana la proba contrarie… Mie mi-a fost destul de greu sa cred intr-un astfel de model presupus a fi corect, mai ales pentru ca mai de fiecare data cand a fost sa se intample ceva, fie de moment fie premeditat cu atentie, am ajuns sa-mi dau seama ca oamenii se pot schimba mai mult decat mi-as putea eu imagina, alegand poate sa-si arate fetele, deloc putine la numar, care la urma urmei ajung sa le alcatuiasca temperamentul

N-am crezut si nu voi crede prea curand in perfectiunea mult cautata de unii, neincercand nici macar sa o definesc pentru ca nu-i vad rostul. Cu toate astea normalul in care poate adesea aleg sa ma complac si sa traiesc, normal pe care ajung sa mi-l conturez singur, ma separa de unii oameni in timp ce ma apropie mai mult de altii, persoane care in prima faza, pareau a fi pe cu totul si cu totul alte lungimi de unda fata de mine. Astfel mi-am dat seama ca cel mai recomandat ar fi ca niciodata sa nu subestimez legea atractiei si chiar daca in unele situatii interesul ajunge sa domine, sa-mi vad linistit de treaba, urmand cursul firesc al lucrurilor care cu siguranta se vor intampla, ca mai de fiecare data in ordinea in care trebuie, influente desigur de actiunile zilnice voluntare sau involuntare.

Cu toate astea cred ca nimeni nu-i de neinlocuit iar cand doi oameni ajung sa vada lucrurile diferit, clar lucrurile ajung sa se schimbe cel mai adesea in rau. Poate ca atractia initiala ori compatibilitatea vesnic declarata isi pierd intr-un final, apropiat sau nu, valoarea… aceea pe care pana nu de mult ai pretuit-o sincer. Manati de schimbare, cunoastere si nou, uneori viziunile s-ar putea schimba cu mult in defavoarea celor initiale. Poate ca ordinea importantei lucrurilor ajunge sa fie alta, ori poate gandurile fug in graba spre noi oameni.

In cazul meu cel putin, timpul pare sa fi trecut repede, inlocuind golurile provocate de trecut cu alte intamplari noi pe care le-am savurat cu aceeasi intensitate cu care le-am savurat si atunci cand in acea perioada asemanator de torida cu cea a prezentului actual, planuiam lucruri ce-au ajuns sa fie imposibile, tocmai din cauza ca uneori oamenii ajung sa vada lucrurile diferit. Intrebarile fara raspuns nu-si mai au locul si nici rostul pentru ca si tu, sunt sigur ca stii si crezi in faptul ca nimeni nu e de neinlocuit. Poate ca teama asta, ca intr-o zi ai putea fi schimbat ar putea apropia mai mult oamenii care uneori intr-o profunda nostalgie inconstienta aleg sa se dezbine alegand sa vada lucrurile intr-un mod diferit, fapt ce nu face nimic altceva decat sa schimbe situatia ce pana nu de mult era buna, aproape complet… Dar poate ca unele lucruri in viata nu-s date spre a fi vesnice, ori poate ca intr-o zi apare fara voia noastra dorinta de a schimba, de a renunta, de a merge spre alte obiective si realizari lasand in urma oameni si amintiri catalogate deja „la timpul trecut”.

Sursa Foto

One thought on “Cand oamenii incep sa vada lucrurile diferit, ceva se schimba…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *