Cand nu e chiar cum ai vrea…

Au fost in viata momente din acelea pe care chiar si sa vrei nu le poti uita. Deznodamantul in prima faza era exact asa cum “NU” ti-ai fi dorit iar sansele de a mai repara ceva erau inexistente, asta din cauza faptului ca unele lucruri se intampla la timpul lor, intr-o succesiune aparent logica. Desi in prima faza le-am etichetat ca pe niste insuccese, ca pe niste ratari profesionale si uneori sentimentale in care am tot spus “nu era pentru mine”, am ajuns sa realizez ca a fost mai bine ce s-a intamplat cum s-a intamplat, gandindu-ma ca uneori alegerile pe care le facem nu sunt intotdeauna si cele mai bune.

Ma gandesc si acum cat de greu mi-ar fi fost daca lucrurile s-ar fi intamplat exact asa cum mi-as fi dorit eu initial. Stiu, suna ciudat dar uneori aspiratiile par incompatibile chiar cu noi insine. De cate ori n-am sperat la unele lucruri care daca s-ar fi indeplinit ne-ar fi adus doar pe moment satisfactie, nenorocindu-ne insa pe termen lung. Imi aduc si acum aminte dezamagirea pe care am simtit-o cand am ratat liceul la care ravneam (mai tarziu am multumit divinitatii pentru asta), soarta trimitandu-ma intr-un loc mult mai bun, in bratele unei specializari pe care si acum o urmez cu placere si entuziasm. Desi pe moment dezamagirea a fost prezenta, timpul mi-a demonstrat ca cifrele nu-s  cel mai frumos lucru care m-ar reprezenta in aceasta viata iar tabelele si bilanturile economice nu sunt chiar ce as vrea sa vad zi de zi.

Cand nu e chiar cum ai vrea probabil te resemnezi si te gandesti de ce tocmai tie ti s-a intamplat. Te gandesti la ce diferente ar putea sa existe intre tine si alte persoane, la faptul ca tu ai dat totul pentru a reusi iar deznodamantul nu e chiar cel pe care ti l-ai dori. O perioada nu-ti vine sa faci nimic iar atunci cand e posibil, gandurile par sa te impinga spre a mai savarsi odata tentativa de reusita. La mine rare au fost cazurile cand am ales sa reincerc gandindu-ma totusi ca as putea in schimb sa fac ceva mult mai bun. Daca am procedat bine sau nu e greu de spus insa foarte rar s-a intamplat sa-mi para rau.

N-as putea zice ca dorinta e cea care face diferenta intre ceea ce vrei si ceea ce se intampla. Am fost izbit de multe ori de realitate, tinandu-ma strans de unele vise care n-au facut altceva decat sa-mi aduca multe vanatai si concluzii nu tocmai  pe placul meu. Cu toate astea am cautat remedii si alternative care mi-au adus probabil mai multa satisfactie chiar daca metoda de generare a acestora era cu totul alta.

Cand nu e chiar cum ai vrea, tu ce faci?

Sursa FOTO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *