Cand lista de prioritati se schimba

take every chance. drop every fearCu siguranta fiecare dintre noi are acolo in inima sa, o lista de prioritati in functie de care ne lasam ghidati zi de zi, actionand si clasificand fiecare moment cu inima, fapt generat de oamenii dragi pe care i-am cunoscut de curand sau pe care-i stim de ani buni. Adesea repetam lucrurile, obisnuindu-ne cu rutina sau poate cu importanta pe care o alocam anumitor persoane, care prin simpla prezenta genereaza zambete si implinirea aceea de moment. Uneori ajungem chiar a renunta la noi, si la momentele alocate noua doar pentru a respecta „lista” prioritatilor care desigur primeaza cu succes.

Cu toate ca nu totul e asa cum noi ne-am fi prospus, sau cum ne dorim sa fie, si mai ales in momentele de frustare, ne gandim la ce-ar face toate acele persoane, pentru care adesea ne sacrificam, pentru noi insine. In timp ce poate unele ar fi reciproce in prioritati, altele ne-ar dezamagi, considerand prioritare lucruri printre care poate chiar si indiferenta. Iar singura consecinta generata de acest aspect, este inevitabil schimbarea listei proprii de prioritati, clasificand poate altfel ordinea importantei lucrurilor in viata.

Desi adept al fidelitatii si in acelasi timp al stabilitatii, lucru care in opinia multora ar putea fi destul de contestat, apreciez ca lista de prioritati n-ar trebui sa fie la fel de oscilanta ca rata de schimb a unui curs valutar, ci mai degraba una solida, stabila si sigura, consolidata in unele situatii de incredere si reciprocitate. Si desi uneori dezamagirile lasa urme adanci, pentru ca da, omul e o fiinta ciudata si complicata, iti sunt date momente in viata in care decizia cea mai optima, ar fi aceea in care lista de prioritati ajunge sa fie alta, schimbata de oameni care ajung sa valoreze la fel de mult in amintirea trecutului, dar mult mai putin in prezentul actual.

Iar eu, intr-un iunie ploios si rece pe alocuri, ajung sa-mi dau seama cum intr-un mod aproape involuntar prioritatile din viata mi s-au schimbat. Intrebandu-ma „de ce?” am ajuns la raspunsul care pana acum ar fi cel mai valid, valabil si sincer… pentru ca asa e mai bine!

Sursa FOTO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *