Avantaje izolare fonica

Casa este cel mai important lucru material pe care il avem in aceasta viata motiv pentru care trebuie ca aceasta trebuie sa ne faca sa ne simtim cat mai bine. Pentru a se intampla acest lucru este necesar ca locuinta pe care o avem sa ne permita sa ne odihnim si sa ne relaxam asa cum se cuvine dupa o zi obositoare si lunga. De multe ori, zgomotul care se aude de afara nu ne permite sa ne odihnim asa cum am vrea, lucru care ne enerveaza la culme, mai ales in cazul in care avem la dispozitie doar cateva ore de odihna. Ce este de facut intr-o astfel de situatie? In afara de a suporta situatia si de a nu ne enerva prea tare si a ne strica dispozitia nu avem ce. In schimb avem ce face pe viitor pentru a preintampina o astfel de situatie. Izolarea fonica a locuintei este lucrul pe care trebuie sa il facem pentru a nu mai ajunge in situatia prezentata mai sus.

Ce este izolarea fonica si de ce este aceasta necesara oricarei locuinte?
Izolarea fonica este un proces prin care pe peretii exteriori ai casei se amplaseaza materiale izolante pentru a diminua nivelul zgomotului auzit din interiorul casei. Principalele avantaje oferite de catre un sistem de izolare fonica sunt urmatoarele:

-Materialele utilizate pentru izolarea fonica a casei ofera si izolare din punct de vedere termic. Acest lucru inseamna ca prin izolarea fonica a locuintei vei „impusca doi iepuri deodata”.

-Reduce foarte mult intensitatea zgomotului.

-Contribuie la protejarea fatadei casei.

-Previne aparitia mucegaiului si a igrasiei.

-Majoritatea materialelor utilizate pentru crearea unui sistem de izolare fonica sunt rezistente la foc.

-Nu va mai trebui sa vorbesti in soapta pentru a nu fi auzit ceea ce vorbesti de catre cei de afara.

Ce materiale sunt indicate pentru izolarea fonica a locuintei?

Ca in oricare alta situatie, si atunci cand vine vorba despre izolarea fonica a unei locuinte exista mai multe tipuri de materiale care pot fi luate in considerare. Pentru ca ne dorim ca sistemul de izolare fonica sa fie de cea mai buna calitate trebuie utilizate doar materiale de cea mai buna calitate. Avand in vedere acest lucru iata care sunt cele mai recomandate materiale pentru construirea unui sistem de izolare fonica:
-Vata bazaltica. Acest material este unul dintre cele mai bune materiale care pot fi utilizate pentru conceperea unui sistem de izolare fonica.

Pe langa faptul ca ofera o izolare fonica buna, acest material ofera si o izolare termica foarte buna. Cu alte cuvinte, prin utilizarea acestui material vom „impusa doi iepuri deodata”. Durata de utilizare foarte mare dar si faptul ca se instaleaza extrem de simplu sunt alte doua avantaje oferite de catre acest material.

-Vata de sticla. Acest material izolator se aseamana foarte mult cu vata bazaltica.

-Polistiren. Cu toate ca acest material nu prea mai este utilizat de catre specialistii din domeniul izolatiilor fonice, avantajele oferite de catre acest material fac ca acest material sa fie in continuare o alternativa foarte buna. Pretul mic de achizitie, faptul ca se instaleaza foarte usor, ca ofera o izolare fonica buna dar si faptul ca nu absoarbe apa sunt doar cateva dintre motivele pentru care polistirenul ramane in continuare o alegere buna.

-Spuma compozit poliuretan. Este un material care ofera o izolare fonica dar si termica foarte buna, este usor de instalat iar pretul de achizitionare este unul acesibil.

E-izolatii.ro, partenerul de incredere pentru conceperea sistemelor de izolare.

Fie ca este vorba despre conceperea unui sistem de izolare fonica sau termica, e-izolatii.ro este magazinul online care trebuie accesat pentru ca acesta ofera cele mai bune solutii. Varietatea foarte mare de produse, faptul ca acestea sunt realizate doar de catre brand-uri celebre dar si faptul ca poti apela la consultanta tehnica gratuita sunt doar cateva dintre motivele pentru care acest magazin este locul ideal din care pot fi achizitionate toate cele necesare crearii unui sistem de izolare fonica sau termica de cea mai buna calitate.

Concluzii

In concluzie, indiferent ca locuim intr-o zona foarte aglomerata, in care nivelul zgomotului este ridicat sau locuim intr-o zona linistita din punct de vedere a zgomotului este necesar ca locuinta in care traim sa fie izolata din punct de vedere fonic pentru ca o astfel de izolatie ofera si alte avantaje in afara de cel pentru care este instalat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *