Atunci diferit. Acum obisnuinta. Acelasi drum

road-and-colorful-autumnInceput vara, pe o caldura torida in care fiecare coltisor de umbra merita pretuit, caci asa e mai tot timpul dat sa fie august, l-am perceput a fi ciudat din cauza faptului ca era nou, era necunoscut si pe alocuri neinteles din cauza motivelor aparute ca din senin, motive ce trebuiau atent digerate si intelese caci asa era drumul pe care am ajuns sa-l parcurg fara sa fiu intrebat vreodata daca as vrea sa-l trec, cu pasi marunti sau mari, grabiti sau palizi, zilnic intr-o cromatica patrunsa deja de toamna rece si aurie, ce marcheaza trecerea timpului care nu iarta, nu uita si nu-ti ofera mereu ceea ce vrei.

Un drum diferit, acum devenit deja obisnuinta avea sa-mi intre in minte mai bine decat multe altele si asta pentru ca mereu lucrurile aveau sa stea diferit, cu fel si fel de asteptari si sperante uneori naruite de o realitate dura gasita la destinatie in timp ce alteori vestile bune abia asteptau a fi descoperite, aducand pe chipurile ingandurate un zambet. La fel ca mai orice inceput, intai nesigur, l-am pasit prima data lasand amprenta pasilor prin zone in care de nenumarate ori am trecut cu fel si fel de ganduri care mai de care mai colorate, neputandu-mi imagina ca intr-o zi voi fi nevoit sa parcurg alei si strazi, grabit de nevoie… O nevoie careia i-a fost data sa apara.

Atunci diferit, acum obisnuit mi-e programul care ma „obliga” sa parcurg un drum care ajunge a se intersecta cu multe din gandurile mele ce apartin de-acum trecutului, ganduri in care se regaseau momente in care poate uneori speram iar alte ori visam la fel si fel de lucruri in care pe alocuri apareai si tu sau poate eu. Acum cand frunzele par sa omoare natura ce inca era vie, ma gandesc la momentul cand tot ea va ingheta pasii pe care inca-i parcurg cu usurinta spre aceeasi destinatie pe care inca-mi doresc sa o vad, pentru un timp.

Pentru ca indiferent unde ai merge fiecare drum e diferit chiar daca ai trece zilnic prin aceleasi locuri. Chiar si asa, pasi apasati strivesc frunze uscate spre a te revedea si maine si…poate impreuna intr-o zi.

Sursa FOTO

2 thoughts on “Atunci diferit. Acum obisnuinta. Acelasi drum”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *