Atat de aproape si totusi nu te-am vazut

You-and-MeMereu ochii mi se opreau atintiti asupra ceasului care parea sa arate incontinu aceeasi ora. Timpul trecea lasandu-mi impresia ca niciodata nu va fi cum vroiam eu, iar amintirile ce astazi sunt deja reci imi tineau parca de urat, amagindu-ma si mai tare intr-un neant in care ma cufundam cu fiecare anotimp care ma parasea. Desi mai mereu aproape, am ocolit acele cai care m-ar fi putut duce acolo unde astazi pot spune ca am ajuns. Atras de mirajul unor chipuri ireale ale unor dezamagiri ulterioare am continuat sa ocolesc ceea ce destinul avea sa-mi aduca intr-un final.

Desi uneori indiferent iar alteori nepasator asteptam. Serile lungi ale unor nopti parca infinite imi aduceau ganduri de tot felul, asteptand parca semnul care sa ma determine sa schimb ceva asupra situatiei. Poate din frica si lipsa de curaj am preferat sa raman cu gandurile patate de indiferenta si minciunile altora care-au stiut de la bun inceput ca viata este un joc fara un set de reguli bine definit, in care doar cei pragmatici castiga respectul si admiratia celorlalti. Astfel telefonul ce-l asteptam sa sune, devenea unul dintre obiectele ce nu-si mai gasea rostul intr-un spatiu pustiu, intr-un spatiu in care as fi vrut sa te am, fara a mi te imagina cum erai tu de fapt. Fara sa stiu ca poate chiar in acea zi m-ai vazut, m-ai salutat sau poate ca ai trecut indiferenta fara sa-ti pese, intorcandu-ti spatele atunci cand poate as fi vrut sa-mi spui ceva…

Timpul avea sa-mi rupa multe file din calendarul pe care adesea il indreptam cand poate din neatentie il miscam fara a-mi mai pasa de ceva. Caldura, ploile si chiar raceala unor situatii aparute ulterior intr-o toamna pornita parca prea devreme aveau insa sa-mi pregateasca mult asteptatul moment in care vazandu-te, mi-am spus ca tu vei fi viitorul. Consemnand intr-un jurnal imaginar ce mi-as dori, am purces involuntar spre un nou inceput care avea sa ma schimbe mult si sa-mi aduca din nou zambetul pe care credeam ca l-am pierdut, candva de mult. Toate astea sunt reflectate acum intr-un frumos prezent in care cel mai frumos cuvant este insusit intr-un sublim si sincer NOI!

Sursa foto: Click to this link

 

4 thoughts on “Atat de aproape si totusi nu te-am vazut”

Leave a Reply

Your email address will not be published.