Asteptarile pe care le avem de la oameni

Sunt ei, oamenii din viata noastra. Cei pe care ii vedem, cei cu care lucram, vorbim, schimbam impresii si comunicam zi de zi. Ne formam pareri, impresii si mai tarziu, un lucru se produce inevitabil- ne facem asteptari cu privire la atitudine, comportament, incredere si nu numai.

Se zice ca odata cu inaintarea in varsta ar trebui (repet- macar ar trebui) sa incepem a emite din ce in ce mai multe pretentii, lasand o impresie buna fata de cei din jurul nostru. Se vrea ca odata cu varsta, sa vina si intelepciunea, atitudinea corecta si experienta care se aduna incet, incet din aventurile, experientele, riscurile pe care ni le-am asumat si pe care le asumam in continuare. Eu am mari asteptari, de la persoane pe care le cunosc, le-am vazut si care stiu ca indiferent de ce s-ar intampla, m-as putea baza pe ele.Probabil asta e un soi de definitie standard, care raneste destul de tare, atunci cand cei in care tu iti spui sperante, te dezamagesc cu intentie sau involuntar, punand mai presus de toate interesele lor fie orice altceva.

Am tinut la multe persoane care au aparut mai mult decat intamplator in viata mea, dandu-mi speranta ca imi vor fi alaturi mult timp. Am avut asteptari de la persoane ce m-au impresionat dar m-au facut sa cred ca nimic nu e vesnic si ca toate’s trecatoare. Mi-am propus sa nu mai am astepari de foarte multe ori… De la tara in care traiesc, de la sistemele romanesti, oameni si uneori chiar de la cei ce sunt numiti in DEX la litera P- prieteni.

Chiar daca in prezent de la foarte multi nu mai am nici un fel de asteptare, ochii care nu i-am mai vazut de mult, nu i-am uitat, dar asta nu stiu pentru cat timp se va mai intampla pentru ca inevitabil in viata intra si ies oameni, dar putini dintre acestia se si remarca cu ceva. Sunt fericit ca totusi cei in care am crezut (putini la numar) nu m-au dezamagit. Nu, nu inca, si sper ca niciodata!

Sursa FOTO

8 thoughts on “Asteptarile pe care le avem de la oameni”

  1. Poate doar atunci cand asteptarile sunt prea mari si indreptate spre persoane gresite, persoane care nu merita dar carora noi le dam sansa. Exista si oameni buni, important este sa stim cum sa ii pretuim.

   Keep in touch 😀

  1. Asa este. Insa mi s-a intamplat sa dau prea mult si degeaba. Oamenii sunt ciudati prin modul in care isi schimba preferintele si atitudinile

 1. “PRIETEN = Persoana de care cineva este legat printr-o afectiune deosebita, bazata pe incredere si stima reciproca, pe idei sau principii comune (DEX 1998)” – asa cum spune si definitia din DEX, cred ca “prieten” reprezinta o suma de calitati pe care le gasesti la o persoana apropiata tie.

  De multe ori, “prieten” este confundat cu “amic”. Cel cu care chat-uiesti pe mess, joci poker online sau iti este coleg de scoala/facultate este AMIC. Insa, pentru a putea considera pe cineva “prietenul tau” trebuie sa treaca un timp mai lung de timp, sa acumulezi incredere in el, incredere ce iti este aratata cu ocazia mai multor activitati facute impreuna. Prieten este cel care iti poate da astazi un sfat, fara a cere ceva in schimb, dar care revine si maine si poimaine cu un alt sfat (la nevoie), de asemenea fara a cere ceva in schimb si fara a reprosa acest lucru.

  Asadar, putini stiu cu adevarat intelesul cuvantului “prieten” si, si mai putini reusesc ca din “amici” sa devina “prieteni”!

  1. Mi-a placut ceea ce ai spus despre prietenie si in esenta despre ce inseamna “a fi prieten”. Categoric a dobandi acest status de prieten necesita o perioada de timp, de cunoastere, de descoperire a celuilalt si de colaborare/socializare intensa.
   Cu siguranta foarte multe persoane din viata noastra ne sunt doar amici, in timp ce foarte putini dintre acestia ne sunt cu adevarat prieteni. Unii poate incearca o apropiere in timp ce in alte cazuri totul vine de la sine. Parerea mea e ca daca e sa se intample, clar se va intampla pentru ca e o chestie care trebuie sa vina din partea a doua persoane, nu din dorinta a uneia singure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *