Alegem cu inima sau ne urmam interesul?

Money vs PassionIn viata am cunoscut fel si fel de oameni care mi-au demonstrat ca atunci cand vine vorba de o decizie mai presus de toate sta atasamentul, vocatia si atractivitatea pe care o au in sange si care influenteaza decizia, indiferent de riscurile si neglijarea oportunitatilor care oarecum stau spre a fi descoperite imprejurul acestora. Altii mi-au demonstrat ca sunt adevarati vanatori de oportunitati si ca ar incerca mereu sa profite de fiecare ocazie pentru a iesi pe plus, demonstrandu-si pragmatismul indreptat adesea spre tinte inalte incununate de cele mai multe ori cu succes. Chiar daca alegerile par a fi cea mai dificila provocare, a te gandi pe termen scurt dar si pe termen lung la efectele generate, consider a fi analiza cea mai ideala indiferent daca in acel moment ajungem sa gandim cu inima sau pur si simplu sa ne urmarim interesul… De ce spun asta?

Intorcandu-ma in timp la anii in care-mi doream sa termin liceul, imi amintesc faptul ca ma tot luptam cu ideea de a gasi alegerea cea mai oportunista si buna, din punctul meu de vedere pentru a alege facultatea perfecta. Si chiar daca research’ul exterior, cel de suprafata, nu se va compara niciodata cu gustul pe care decizia ti-o lasa atunci cand o experimentezi din plin, m-am convins singur ca ceea ce vreau sa fac este chiar facultatea pe care o studiez in prezent. Chiar daca inca din acel moment oportunitatile pareau a se concentra spre cu totul alte domenii am pastrat in mintea mea cateva cuvinte ale unui profesor drag mie care spuneau cam asa: „oricand poti face un rebrand personal si sa te arunci spre domenii care abia asteapta a fi cunoscute si cucerite”. Incurajatoarea fraza m-a facut mereu sa-mi doresc mai mult si mai mult ajungand in cele din urma sa cred ca indiferent de ceea ce se va intampla o data cu finalizarea studiilor universitare posibilitatea de a face noi si noi alegeri sta doar in dorinta mea de a pune lucrurile in aplicare.

Chiar daca delimitarea conturului ofertelor pe piata muncii este oarecum vizibil, cred ca pentru a face un lucru bine este nevoie de pasiune. Si mai mult decat atat, deciziile urmate trebuie sa nu lase niciodata urme de regrete si mustrari ale unor posibile frustari formate pe parcurs. Asa ca atunci cand vine vorba de o alegere, pe ce te bazezi… Pe pragmatism sau pe ce-ti place?

Sursa FOTO: http://www.careerfaqs.com.au/images/news_pages/crossroads-pic.jpg

4 thoughts on “Alegem cu inima sau ne urmam interesul?”

  1. Cred că alegerile sunt balamalele destinului și mai cred totodată că acolo unde intervine inima, interesul își pierde locul. Oricum, personal, propun ca întrebarea finală să rămână retorică…!

    1. Hmm eu cred ca indiferent daca ne gandim la faptul ca intrebarea finala ar trebui sau nu sa ramana retorica, mare parte din deciziile noastre vor fi luate in continuare fie cu inima, fie gandind logic incercand sa beneficiem de cat mai multe oportunitati… Decizia in a alege cred ca ramane individului

  2. Stii ca pasiunea se poate transforma intr-un venit? Putem face asta daca suntem destul de inteligenti si suntem capabili sa ne urmarim scopul intr-un mod constructiv!

  3. Ideal este sa stii sa imbini pragmatismul cu pasiunea. Omul oricum in mod involuntar le imbina, pentru ca altfel nu s-ar numi om, dar trebuie sa caute sa le imbine cat mai bine. Nu perfect, deoarece perfectiune nu exista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *