Alege sa faci treaba cu un stivuitor

Pentru majoritatea sefilor de santier si patronilor de fabrici, un stivuitor este masinaria ideala care sa faca afacerea sa se invarta.

Acest mecanism este ideal pentru cei care au nevoie sa mute zilnic obiecte grele precum: paleti, saci grei, echipamente de mici dimensiuni sau chiar sa ridice personalul la rafturi greu accesibile.

De cele mai multe ori, intr-un depozit de curierat putem intalni tipul de stivuitor manual, acesta fiind mult mai mic fata de un stivuitor diesel, gpl sau electric.

Acesta este si avantajul stivuitoarelor, deoarece le putem alege in functie de nevoi.

Stivuitorul Diesel este solutia aleasa adesea de cei care lucreaza in constructii si isi petrec mult timp in aer liber. Atunci cand esti in exterior, varianta diesel permite evaporarea gazelor in aer mult mai usor. Printre avantajele cu care se lauda, se numara si faptul ca are costuri de functionare mai mici decat varianta GPL, permit o putere mai mare si se alimenteaza imediat.

Pentru a folosi un motostivuitor diesel trebuie sa ai mereu zone bine aerisite si destul de largi, deoarece acest utilaj este destul de mare.

Stivuitorul GPL este solutia folosita intens in depozite, inca de la aparitia conceptului de stivuitor. Are numeroase avantaje, printre care faptul ca poate sa fie folosit cu incredere atat in interior, cat si in exterior, nu polueaza, nu este toxic si permite ridicarea unor greutati foarte mari.

Evident, nu prezinta doar avantaje. Printre dezavantajele unui motostivuitor GPL se numara faptul ca are o densitate redusa de energie pe volum si prezinta anumite riscuri daca este utilizat necorespunsator.

Stivuitorul electric este varianta care castiga o popularitate din ce in ce mai mare si devine din ce in ce mai performant de la o zi la alta. Se caracterizeaza prin faptul ca este compact si foarte usor de manevrat, dar si prin faptul ca nu polueaza. Este adevarat ca, pentru exterior, nu este cea mai buna varianta, insa pentru interior este excelent, in conditiile in care aduce multe avantaje.

Poate sa fie folosit cu incredere in zonele mici, este rezistent, avand o durata de viata foarte mare. Poate sa fie operat cu usurinta de aproape oricine si nu este zgomotos.

Aceste masinarii pot fi folosite doar de personal cu atestat de motostivutorist, deoarece exista riscul de a se accidenta sau de a produce un incident la locul de munca care sa implice mai multi angajati.

Stivuitoarele se folosesc in constructii pentru a transporta materiale si incarcaturi de mare greutate atat pe orizontala, cat si pe verticala. Abilitatea stivuitorului de a ridica fara probleme incarcaturile grele de pe teren inalt le face ideale pentru zone in care se construiesc cartiere rezidentiale.

De asemenea, depozitele sunt un alt loc unde stivuitoarele sunt folosite zilnic. Acestea devin masinarii esentiale atunci cand trebuie depozitate marfuri pe rafturi inalte de 5 metri de la sol.

Acestea pot fi folosite atat pentru a stivui materiale mici sau masive, cat si pentru a transporta echipamente de lucru grele.

Afacerile moderne folosesc mijloace sigure de transport al produselor sau obiectelor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *