Ai probleme cu calitatea apei? Iata ce-i de facut!

Chiar daca ti-ai realizat conexiunea la apa de curand, nu inseamna ca e imposibil sa te trezesti cu probleme pe parcurs. Uneori este vina meseriasului care n-a avut toate cunostintele necesare pentru a executa o lucrare corespunzatoare, alteori sunt de vina o serie de factori externi sau materialele proaste utilizate in vederea captarii de apa.

Bineinteles, nu exista problema care nu poate fi rezolvata. Asadar, daca si tu te confrunti cu probleme in ceea ce priveste calitatea apei, iata cateva solutii pe care poti sa le iei in calcul.

Cum rezolvi problema apei de o calitate impura

Deseori, datorita modificarilor structurale ale pamantului sau din cauza problemelor ce pot aparea la lucrarile de captare a apei, se intampla sa se produca o acumulare extrem de ridicata de sedimente fel de fel. Astfel, apa poate fi plina cu impuritati de mici sau mari dimensiuni, poate deveni tulbure sau poate capata o culoare aparte. In acest caz poti apela la un meserias care sa-ti vina in ajutor cu o serie de lucrari de deznisipare si curatare a putului, astfel incat sa te bucuri din nou de o calitate buna a apei.

  • Creste adancimea forajului

In functie de distanta pana la sursa de apa si de nivelul acesteia, primul instinct e sa apelezi la lucrari de mica adancime sau aceasta este una dintre sugestiile meseriasului care doreste sa-si adapteze proiectul in functie de nevoi si/sau de bugetul pe care-l ai la dispozitie.

Insa, deseori nivelul apei tinde sa scada simtitor, astfel ca poti remarca uneori inclusiv lipsa de apa. Asadar, ideal este sa ai o analiza asupra terenului si sa apelezi la foraje de mare adancime sau cel putin la foraje de o adancime medie.

  • Foloseste un sistem propriu de epurare

Daca stai la casa, poti sa suplimentezi calitatea apei montandu-ti si un sistem de epurare a apei propriu, fie unul de dimensiuni generoase precum un SBR, fie o serie de filtre pe parcursul retelei de apa. Bineinteles, alegerea iti apartine in totalitate, in functie de dorinte si bugetul pe care-l ai la dispozitie. Aceste sisteme de epurare te pot ajuta sa-ti filtrezi apa inclusiv de cele mai minuscule bacterii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *