Află cum poți scăpa de neplăcerile cauzate de discromia dentară

Există foarte puțini oameni care să aibă dinții perfect albi în mod natural. Uneori, aspectul fizic al danturii ține de anumiți factori genetici, alteori există anumiți factori exteriori care influențează aspectul danturii.

Ce este discromia dentară și cum se clasifică

Discromia dentară reprezintă modificarea culorii structurilor dentare, conferindu-le un aspect inestetic, manifestându-se în cazul arcadei temporare sau definitive. Poate fi clasificată în:

  • Discromie de tip preeruptiv – apare înainte de eruperea dintelui pe arcadă și poate fi cauzată de afecțiuni cu caracter genetic, precum ameloogeneza și dentinogeneza imperfectă;
  • Discromie de tip posteruptiv – poate apărea ca urmare a acțiunii unor lichide (băuturile energizante, cafeaua, vinul roșu, ceaiul, sucurile de fructe), a unor alimente (fructele roșii precum zmeura, afinele, sosurile colorate cum ar fi ketchupul sau pesto, oțetul balsamic, dulciurile etc.). De asemenea, poate cauza apariția discromiei dentare inclusiv utilizarea unei ape de gură cu un conținut bogat în clorhexidină ș.a.m.d.

Zâmbetul constituie o formă de expresie în mediile sociale

Zâmbetul este o expresie facială prin intermediul căreia oamenii transmit vibrații pozitive. Așadar, există multe efecte benefice pe care le are zâmbetul asupra vieții noastre emoționale și sociale. De aceea, o dantură îngrijită te poate ajuta să ai un zâmbet perfect și, implicit, încredere de sine!

De altfel, cercetările efectuate arată că utilizăm 17 mușchi ai feței atunci când zâmbim, în timp ce atunci când ne încruntăm folosim 43 mușchi faciali. Din păcate, însă, unii oameni au rețineri destul de mari când vine vorba să-și afișeze zâmbetul, din cauza discromiilor dentare care le afectează stima de sine.

Medicina stomatologică a făcut progrese majore, așadar în ziua de astăzi poți rezolva cu ușurință aceste probleme, apelând la o clinică stomatologică ce oferă metode inovatoare de albire profesională a dinților.

Proceduri de albire profesională a dinților

Există mai multe tehnici pe care le poți utiliza pentru a obține efecte imediate și care să dureze în timp precum:

  • Albirea dentară profesională cu laserul EPIC™ BIOLASE – este una dintre cele mai avansate tehnici disponibile la ora actuală, datorită beneficiilor pe care le aduce prin efectul imediat de albire dentară, redarea unui zâmbet strălucitor într-un interval foarte scurt de timp (aproximativ 20 minute) și eliminarea oricărui risc de sensibilitate după intervenție.
  • Albirea dentară profesională cu lampa ZOOM POWER – în cazul acestui tip de tratament se va utiliza un dispozitiv care este considerat cel mai sigur din punct de vedere al calității și al eficienței. Durata tratamentului este redusă semnificativ – 90 minute – în comparație cu alte tipuri de tratamente de albire (de exemplu, cele care sunt destinate utilizării acasă de către pacient). Această metodă profesională este realizată sub supravegherea specialistului în profilaxie. De asemenea, efectele pot ține până la 3 ani.
  • Albirea profesională OPALESCENCE XTRA BOOST are efecte durabile care pot ține până la 2 ani de zile, acest lucru depinzând, bineînțeles, și de obiceiurile alimentare ale pacientului. Una dintre avantajele acestei tehnici constă în rolul de protecție pe care îl oferă gelul (ce conține 40% peroxid de hidrogen) buzelor și obrajilor.
  • Albirea dentară cu gutiere Opalescence – este realizată la domiciliu, de către pacient. Tratamentul constă în aplicarea unor gutiere personalizate care vor fi purtate pe o perioadă de 9-14 nopți.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *