8 motive pentru care o carieră în IT este exact ce îți dorești

Te-ai gândit să dezvolți o carieră în domeniul IT dar nu îți sunt încă destul de clare atuurile unui job în acest domeniu? Îți dăm noi 8 indicii – argumente suficient de puternice menite să-ți ofere încrederea necesară pentru a te specializa în domeniu.
1. Satisfacții profesionale mari Oferta financiară este doar unul dintre atuurile pe care un job în domeniul IT le aduce cu sine. Deschiderea către o lume dinamică, accesul la informație diversă și implicarea în proiecte cu rezultate vizibile completează lista beneficiilor pe care domeniul IT le oferă.

2. Sursă inepuizabilă de job-uri Chiar și în cele mai neprielnice contexte financiare domeniul IT a rămas o sursă inepuizabilă de job-uri bine plătite pentru cele mai multe dintre țările europene. Absolvenți ai facultăților de specialitate sau absolvenți de cursuri IT cu pregătire intensivă pe variate specializări (cursuri PHP, cursuri SQL, Java, etc) au reușit să obțină într-un timp scurt job-uri care le oferă perspective importante.

3. Salariu generos Veniturile obținute cu ajutorul acestui domeniu sunt departe de orice mit. Importanța muncii depuse de un specialist IT se reflectă în oferta financiară de care acesta se bucură.

4. Diversitate Dacă urmezi un curs de programare asta nu înseamnă neapărat că vei avea un job cu task-uri uniforme, constante, liniare. Vei fi surpins să descoperi o mare diversitate în proiectele în care vei fi implicat și natura lucrurilor pe care le vei avea de făcut fără de abate de la traiectoria inițială – IT. Nanotehnologie, biotehnologie, robotică – te vei familiariza pe rând cu toate acestea și te vei putea bucura de rezultatele obținute din astfel de proiecte.

5. Mai multă practică Procesul de învățare a ceva nou este, de obicei, asociat direct cu o bază teoretică solidă dinspre care vei evolua treptat către zona practică. În IT lucrurile nu stau nici pe departe astfel. Orice curs IT eficient îți va asigura, încă de la început, accesul la proiecte practice în care să testezi real time ceea ce ai învățat.

6. Poți avea câștiguri financiare chiar și în timp ce înveți Nu vei fi, astfel, nevoit să aștepți finalizarea unor cursuri de programare ca să te poți implica în proiecte reale. Freelancing-ul este un fenomen grăitor în acest sens!

7. Dobândești competențe cu aplicabilitate și în alte domenii Cursurile de programare îți vor fi utile în variate contexte și domenii, incusiv cele creative, așa cum și cursurile adresate creativilor – cursuri de Photoshop, sau cursuri de Web Desgin & Cursuri de Web Development – te vor ajuta să depășești granițele limbajului de programare pe care îl utilizezi.

8. Mediu de lucru flexibil Tu alegi unde vrei să ai biroul: acasă sau într-un sediu de companie? Vei putea lucra, astfel, de oriunde cu simpla condiție de a avea la îndemână un computer performant și conexiune la internet.

Află mai multe despre cursurile Step IT Academy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *