5 sfaturi pentru o motocositoare utila

Alaturi de motoferastrau, motocositoarea este o unealta care nu trebuie sa lipseasca din dotarea unui bun gospodar. Aceasta este utilizata pentru efectuarea lucrarilor de intretinere a gradinii sau a terenului arabil insamantat cu diverse cereale. Pentru a te putea bucura de avantajele oferite de catre utilizarea unei motocositoare este necesar sa stii ce model de motocositoare sa alegi. Avand in vedere ca pe piata de profil exista foarte multe modele de motocositoare in continuarea acestui articol voi prezenta 5 sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand doresti achizitionarea unei astfel de unelte astfel incat sa te bucuri de avantajele oferite de catre utilizarea acesteia.

  1. Primul lucru la care trebuie sa fii atent atunci cand alegi ce model de motocositoare achizitionezi este reprezentat de modul in care aceasta este alimentata. In functie de acest aspect poti achizitiona motocositoare care functioneaza pe baza unui motor electric si motocositoare care functioneaza pe baza unui motor pe benzina. Motocositoarea alimentata electric este utilizata pentru intretinerea gradinii in timp ce varianta pe benzina este utilizata pentru intretinerea campurilor agricole.
  2. Puterea motorului este un alt criteriu de care trebuie sa tii cont in cazul in care doresti achizitionarea unei motocositoare performante. Pentru a putea achizitiona o astfel de motocositoare este necesar ca motorul acesteia sa aiba o putere cat mai mare precum si un numar de rotatii mare.
  3. Un alt factor important ce trebuie avut in vedere in momentul in care se achizitioneaza o motocositoare este reprezentat de modul de taiere a acesteia. In functie de acest aspect pot fi achizitionate urmatoarele tipuri de motocositoare:

  • Motocositoare cu sistem de taiere cu fir de naylon. Acest model este utilizat in special pentru intretinerea suprafetelor mici.
  • Motocositoare cu sistem de taiere cu lame sau cutite. Acest model este recomandat pentru a fi utilizat pentru intretinerea suprafetelor mari pe care se gaseste si vegetatie groasa.
  • Motocositoare cu sistem dublu de taiere este recomandat pentru a fi utilizat in orice situatie, acest model de motocositoare fiind extrem de versatil.
  1. Pentru a sti cat de repede sau nu vei termina treaba pe care o ai cu motocositoare trebuie sa tii cont de latimea de taiere a acesteia. De obicei, aceasta distanta se situeaza intre 20 si 35 cm.
  2. Nu in ultimul rand trebuie sa tii cont si de producatorul motocositoarei pentru a putea achizitiona un produs de cea mai buna calitate si care sa iti ofere cat mai multe avantaje.

In concluzie, in cazul in care aceste sfaturi voi fi respectate vei achizitiona o motocositoare care iti va oferi doar avantaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *