5 hobby-uri care-ți pot aduce bani frumoși

2288775291_8c8d6b56cb_zNoțiunea de timp liber tinde să capete, o dată cu înaintarea în vârstă, un caracter din ce în ce mai abstract. Puțini sunt aceia dintre noi, care, o dată ajunși la maturitate, mai au timp să se dedice activităților care îi pasionează și le fac viața mai interesantă. De cele mai multe ori familia, sau un job mult prea solicitant transformă orice îndeletnicire, care nu are un scop util prin excelență, într-o permanentă amânare. Ce s-ar întâmpla însă dacă hobby-urile noastre ar deveni ca prin minune profitabile?

Fotograf amator în devenire

Peisaje minunate, momente de familie, instantanee expresive surprinse în cele mai neașteptate situații, albume emoționante de nuntă. Dacă ai putea, nu ai mai lăsa aparatul foto jos din mână, pentru că totul în jurul tău îți spune o poveste pe care vrei să o imortalizezi.

Un aparat semi-profesionist, ceva talent și multă perseverență și poți transforma un hobby de care nu prea ai timp din cauza job-ului, într-o sursă de venituri pentru care îți va fi mult mai ușor să-ți faci timp. Cât poți câștiga din hobby-ul tău? În jur de 500 euro pentru o nuntă, 70 euro pentru o copertă de revistă. Și dacă treaba devine serioasă și te hotărăști să-ți încerci norocul în străinătate, poți câștiga între 200 și 400 de euro lucrând pentru agenții de presă.

Video: Cum așezi invitații în pozele de nuntă

Blogger, jurnalist, scriitor sau copywriter

Îți place să scrii? Ai multe de spus? Ți-ai făcut un blog pe care-ți așterni gândurile, nemulțumirile și părerile personale? Poate nu știai, dar câștigi deja experiență într-un domeniu care îți poate aduce bani. Poți opta pentru upgradarea blogului din rolul de pasiune pură, la cel de pasiune lucrativă, prin mai multă grijă în alegerea subiectelor, selectarea unei nișe și promovarea lui în social media. Asta dacă vrei să mergi pe cea mai simplă soluție și să câștigi bani din publicitate.

Sau, poți alege drumului profesionistului în copywriting și să folosești blogul ca rampă de lansare. Extinde-ți orizontul. Adaugă câteva cărți de căpătâi în lista de lectură, ceva cursuri gratuite online de jurnalism și copywriting de pe Coursera sau Open Culture, învață să combini talentul cu tehnica, umple blogul de articole care-ți demosntrează măiestria și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Jucător al norocului

Video: 10 pariuri pe care le vei câștiga întotdeauna

478614736_50a877fb41_zDacă e vineri, sunt jocuri de noroc cu băieții? Îți place să-ți asumi riscuri, te incită mizele și știi cum să-ți gestionezi banii ca să profiți din plin de cărțile tale? Dacă încă mai joci doar între prieteni și numai atunci când îți permite timpul, s-ar putea să te irosești. Poți Încearca un pas spre mai mult și să-ți testezi pricerere on-line. Fii însă atent unde-ți investești timpul și banii și alege cele mai bune site-uri. PokerStars Casino este liderul în domeniu, cu o ofertă extrem de variată de jocuri de cazino la care să-ți testezi priceperea. O mulțime de variante diferite de Blackjack și jocuri de ruletă, atât cu mize reale, cât și în opțiunea de bani virtuali pentru etapele de testare, au fost adăugate recent în oferta Pokerstars, care, cu încasări de peste 500.000 de milioane de dolari doar în prima jumătate a anului trecut, este momentan cel mai important jucător din industria jocurilor on-line. Cu puțin talent și site-ul care trebuie, ai putea fi uimit de cât de mult îți poate îmbogăți viața un hobby, care până acum îți îmbogățea doar nopțile.

Solist, back-up, formație

13974600917_d7b46edb31_zTe pasionează muzica și iei în fiecare săptămână la rând cluburile de karaoke cum fac jucătorii de tenis cu Grand Slam-urile? Ești sufletul oricărei petreceri, backup pentru CD-player și invitat de onoare la nunți și botezuri, pentru că știi toate cântecele care trebuie? De ce să te oprești aici, când îți poți transforma plăcerea și talentul într-o sursă plăcută de venituri? Poți găsi o trupă căreia să i te alături și probabil deja le cunoști pe cele mai bune din oraș, poți face backup pentru soliști sau poți înregistra coloane sonore pentru clipuri publicitare și alte materiale video.

Critic prin excelență

Te știe toată lumea de perfecționist până la extrem și obsedat de detalii? Toți colegii vin la tine cu proiectele înainte de a le trimite mai sus, pentru că ție nu-ți scapă nici o virgulă? S-ar putea să nu-ți vină să crezi cât de profitabilă poate fi această pasiune nativă pentru perfecțiune.

Dacă mai este dublată și de o cunoaștere peste nivelul mediu a limbii engleze, deja ai niște atu-uri în mânecă pe care nu le folosești cum trebuie. Site-urile de freelancing sunt pline de proiecte de proofreading care ți s-ar potrivit ca o mănușă. Corectură de articole, broșuri, cărți de sute de pagini sau mici proiecte de facultate. O varietate de proiecte care au nevoie de talentul tău nativ de a identifica greșelile și a transforma în perfecțiune orice îți trece prin fața ochilor.

“Găsește un job care îți place, și nu va trebui să mai muncești nici o zi din viața ta”, spunea Confucius. Ironia sorții face ca cei mai mulți dintre noi să căutăm ani în șir locul de muncă perfect. Sau să ne închipuim că facem asta. Să folosim teste de aptitudini, să încercăm zeci de locuri de muncă pe care, dacă e să fim cinsitiți, le alegem de cele mai multe ori în funcție de salariu și apoi să ne întrebăm cum de am ajuns să avem un job care nu ne mulțumește. Când cel mai simplu indiciu stă întotdeauna în hobby-urile noastre, care combină interesul pentru o activitate cu caracteristicile și abilitățile naturale de a o îndeplini. Rețeta perfectă, exact sub ochii noștri, dar de cele mai multe ori ignorată cu perseverență ani de-a rândul.

Sursa FOTO:

2 thoughts on “5 hobby-uri care-ți pot aduce bani frumoși”

  1. Salut. Ai reusit sa aduni 5 meserii/ joburi chiar interesante ce nu implica o investitie prea mare, dar chiar iti pot aduce bani frumosi si usor, mai ales daca iti place ce faci. Bafta la scris!

Leave a Reply

Your email address will not be published.