5 avantaje pe care ti le ofera un covor de calitate

Rolul unui covor nu este acela simplu de design, asa cum ne-am obisnuit sa credem de-a lungul timpului. Covoarele si mochetele detin o lista vasta de avantaje pentru incaperile carora sunt destinate, cat si pentru utilizatorii acestora. De aceea, data viitoare cand iti alegi un astfel de articol, incearca sa le analizezi mult mai in detaliu, dincolo de forma, aspect, culoare sau pret. Nu-ti asuma riscuri investind intr-un covor de o calitate slaba si/sau indoielnica, ci alege covoare profesionale care nu lasa loc nici de compromisuri in ceea ce priveste calitatea, dar nici in raport cu bugetul pe care-l ai la dispozitie.

Care este diferenta dintre covor si mocheta

Putine persoane stiu ca un covor nu este o mocheta si ca intre cele doua exista cateva diferente destul de importante. Spre deosebire de covoare care se pot regasi in dimensiuni mai mici sau mai mari, avand mereu o nota speciala si distincta in materie de decor, mochetele detin predominand o suprafata neteda si subtire. Mochetele nu se pozitioneaza niciodata pe portiuni, ci integral, pentru a acoperi un spatiu in toata dimensiunea sa. Aceste mochete pot fi puse pe sub mobila pentru a evita coroziunea podelei, fie sub covor, pentru a atenua frigul din incapere.

Covoarele au perii mult mai desi si mai grosi iar sansele ca resturile, mizeriile si bacteriile sa se stranga la baza tesaturii sunt mai ridicate. Acest lucru le face mai dificil de curatat decat mochetele, insa intotdeauna ele vor arata mult mai bine din punct de vedere estetic.

Astfel, in functie de preferintele tale personale si de nevoi, poti opta fie pentru un covor, fie pentru o mocheta sau ambele.

5 avantaje ale unui covor de calitate

1. Este realizat din microfibra de calitate

Fibrele din care sunt alcatuite covoarele de calitate sunt de regula extrem de rezistente la periat si la tratamentul cu substante chimice. Totodata, deseori materialul nu este unul neaparat placut la atingere, iar constructia unor astfel de covoare profesionale se face prin crearea unui strat dens, gros si greu.

2. Are rol de incalzire

Cu cat covorul acopera o suprafata mai mare, e mai greu si mai rigid, cu atat rezistenta acestuia este mai ridicata. Covorul este renumit pentru proprietatile sale izolante, fapt pentru care alegerea, achizitia si amplasarea unui covor de calitate intr-o incapere iti poate reduce costurile la incalzire si totodata iti creste confortul propriu.

4. Rol antiderapant

Atat in cazul unor covorase interior, cat si in cazul acelor covoare exterior special concepute, unul dintre rolurile principale este de a preveni alunecarea utilizatorilor in cazul unor dezechilibre, dar si ranirea acestora sau spargerea unor obiecte. Covoarele sunt de regula cele mai functionale articole de design interior si exterior.

5. Rol protector

Alegerea unor covorase dezinfectante te poate feri de o serie de afectiuni grave, dificil de tratat. Bacteriile se pot transmite cu usurinta pe incaltaminte sau haine, motiv pentru care ar trebui sa te ingrijesti pe sine si pe toti cei dragi cu ajutorul unui astfel de covor. Pe acelasi principiu se bazeaza si aceste covorase HORECA, acestea avand un rol absorbant puternic, prevenind imprastierea accelerata a murdariei, a petelor etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *